KarussellРиалити Filter с Ивайла

„Сексът продава!“ и го послушаха не само порно актрисите

Reality-Filter-with-Ivaila3-repect
В България чалга певиците са по-виновни от политиците. Заради тях ядете циганска баница, имате кредити, те направиха и дупките по пътищата, виновни са за наводненията, за катастрофите, сриващата се икономика и, разбира се, за атентата над кулите близнаци в Ню Йорк. Те пуснаха лайната в морето на Лозенец, надуха цените на курортите до безобразие и заразиха детето ви с шарка. Заради тях се возите в миризливия градски транспорт, те определят цените на тока и гласуват вместо вас на избори, за да ви управляват главанаци. Сега ще кажете, че им адвокатствам. И ще ме обявите за чалгарка. Ще ми пожелаете да умра от СПИН и ще заклеймите майка ми, че е отгледала дете без морал. Дреме ми. Не приемам, че поп-фолкът трябва да бъде дежурното опраднание на всички ни, че живеем в собствената си помия и че даже си я сърбаме. Израстнала съм с тази музика и не съм ощетена нито интелектуално, нито духовно. Точно обратното. Аз съм доказателството, че не чалгата ни прави посредствени, а любимите ни общи знаменатели, с които оправдаваме хроничния си мързел и тоталния отказ да се развиваме. Казвате, че чалга певиците са прости. Кой каза, че трябва да бъдат умни? Те трябва да могат да пеят, не да четат лекции в Софийски университет. И автомонтьорите не са интелектуалци, ама не казвате, че развращават децата ви, нищо че живота им се върти около прекомерната употреба на бира и псувни. Мислите си, голяма част от тях са бездарни и са само купчина силикон и скъпи парцалетки. А бездарните доктори, които са само купчина алчност, защо не ги съдите? Сега ще кажете – чалгарките ги дават по телевизията. Е, да, ама има и други канали.
MAIN-rihanna

Пускайте на децата си MTV. Странното е, че нямате нищо против Риана да пее за гъзове, ебане и кока директно, а имате против, че някоя от „Пайнер“ пее за същото завоалирано. Явно думите „гъз“, „ебане“ и „кокаин“ ви звучат по-добре на английски. Само да ви кажа, че за децата ви те имат едно и също значение, независимо на какъв език са. Смело заявявам, че в историята на поп-фолка има по-красиви текстове от тези на вечните евъргрийни от тъй тачената българска поп музика. Орлин Горанов някога е пял за виаграта, Хиподил имат песен „Да ви еба майката“, D2 „Секс, мъже и музика“ и айде, да не изброявам, че ще ви стане неудобно.
aDASC12
Темата с Криско изобщо няма да я подхващам. За да не звучи тази статия твърде пропагандистки, ще кажа, че чалгата се дели на суха и мазна. За втория вид допринасят ромски перли на бял цвят като някоя си Теди Александрова, която в последната си песен се ебе с плюшено мече. Пее колко му е „луд“ и „прочут“ атрибута в гащите и се заиграва с пластмасов микрофон, който аха да лапне, ама не. Тотална гнусотия. Но някоя си Теди Александрова се е инспирирала за поведението си от всеизвестната Майли Сайръс, която позволява на феновете си да я барат по гениталиите, докато изнася концерти пред многохилядна публика. А не в зала 1 на НДК. Не са виновни нито Александрова, нито Сайръс. Виновен е човекът, който някога каза: „Сексът продава!“ и го послушаха не само порно актрисите..

Ивайла Тодорова за FilterDigest

[template id=”5715″]

 

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

National Geographic Traveler Photo Contest 2015

Next post

Аз, светът и книгите, които живеят под възглавницата ми

Ясен Кунчев

Професия: Икономист и мениджър
Хобита: Технически водолаз, блогър и фотограф

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.