FILTERТехно

Жълта треска – братята Ринг тунинговат класическата De Tomaso Pantera

Всеки би казал че това не е класическата версия на De Tomaso Pantera, но дали е точно така? Под уникалната външност, спорна за някои любители, се крие мускулест двигател – икона от 70-те. Братята Майк и Джим Ринг са претворили тази италианска класика в така наречената De Tomaso Pantera ADRNLN. Те получават колата в не много добро състяние от жената на нейния собственик който умира от рак и тя им се доверява да я тунинговат в негова памет.

ringbrothers_de_tomaso_mangusta_03
Т
унингованата версия на De Tomaso Pantera ADRNLN

1972_de tomaso_pantera__01

Горната снимка показва серийния ваниант на De Tomaso Pantera

Ще започнем от екстериора, липсват хромираните елементи по вратите и прозорците, на покрива вече има черен въздуховод който стои малко вулгарно. Могат да се забележат фините, заоблени ръбове, тези ръчно изработени калници (обвиващи огромните HRE алуминиеви ковани джанти) и по-големия спирачен апарат с вентилирани дискове. Като цяло, стилът не е напълно в класическия вкус, въпреки че съдейки по нейната популярност на шоуто SEMA, където беше показана, тя ще има своя справедлив дял от почитатели. В края на краищата, това, което е отдолу си струва отвсякъде.

Пантерата се надгражда с изпитани и тествани решения, идващи от легендарната AC Cobra, смесица от класически европейски стил, с голям американски агрегат. В ретроспекция, последното нещо от което колата се нуждае е по-голяма мощност, но в днешната завладяваща жажда за конски сили (особено в Америка)  е точно това, което братята решават да направят.

ringbrothers_de_tomaso_mangusta_05

 

Задвижват ADRNLN с Венгер Motorsports LS3 двигател напомпан до 600 hp, предаващ към колелата мощност посредством петстепенна механична скоростна кутия ZF. И за да се гарантира, че ръмженето на Pantera остава непокътнато, са сложени два Flowmaster ауспуха от неръждаема стомана. Изведнъж целият тунинг пакет изглежда доста по-съблазнително.

Нещо повече, интериорът е вдъхновен и проектиран от иноваците Nike Skunks. Той е разделен на две “личности” – от страната на водача е изпълнението подчертава перформанс и луксозна елегантност”, докато от страната на пътника изпъква подчертана простота и изключителен комфорт. Вие на кое залагате?

Така че, дали ADRNLN е една предефинирана, модерена версия на Пантерата, вярна на духа на оригинала – или това е просто случай на объркана идентичност? Ще оставим да решите сами.

 ringbrothers-adrnln-de-tomaso-pantera-interior

030Ring_Brothers_1971_De_Tomaso_Pantera_ADRNLN

 

FilterDigest

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Игра на кодове - един завладяващ и трогателен трилър

Next post

DeLorean - "Завръщане в бъдещето" на аналоговата фотография

Борис Григоров

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.