FILTERМузика

Fatboy Slim: пенсионират ли се DJ-ите? Норман Кук на 51

fatboy-slim-norman-cook-hd-wallpaper-live-in-action1-1024x576
За мен от съществено значение е да знам кога съм Норман Кук
 и кога Фетбой Слим. В продължение на много години разграничаването беше мъгливо. Остарявайки, Норман все повече се обсебва от домашните задължения и да бъде отговорен съпруг и баща. Фетбой го пускат само на сцената – но си остава бесен хедонист.
Гледайки Дони Озмънд по телевизиятаме накара да искам да стана поп звезда. Той носеше кожено яке с изписано името му на гърба и свиреше на пиано, което светеше. Бях на 8 тогава и реших, че искам точно това.
Съпругата ми (водещата Zoe Ball) e най-отявления ми критик. Преминали през славата заедно, ние поддържаме нашето его в паритет, ако единия вземе превес, другия го шляпва и го връща на земята.
Работата на DJ-ите е да карат хората да танцуват. Сега вече е издигнато до дирижиране на еуфорията. Мисля, че инжектирах голяма доза шоу в диджейството. Реших, че трябва да бъда като Джеймс Браун, но без групата. Започнах да подгрявам тълпата и да им показвам, че купона е як. Когато пускам хвърлям чепиците, слагам ризата-хавайка и отново се превръщам в 17 годишен, който е изгълтал твърде много сайдери.
Влизайки в клиниката за лечение от алкохолизъм ,макар за кратко, беше ужасен шок за мен. Какво ли не бях пил през тия 30 години диджействане – в крайна сметка се пристрастих към алкохола. Да бъдеш трезевен в разгара на купона ми се струваше доста тъпо. Докато не започна да става болезнено и вече не беше купон.
Хората ми припяват “Caravan of Love”, когато ме видят на улицата, но аз най-много се гордея с “Right Here, Right Now”, винаги ме полазват тръпки по гърба ,когато я чуя по стадионите.
По едно време на нас със Zoe ни викаха Пош и Бекъм на Е-поколението. Бяхме много плодотворни тогава и един от най-щастливите моменти в живота ми беше да се състезаваме с крадени голф колички на едно голф игрище в Мексико и да пеем колкото ни глас държи. Тогава беше и заченат нашя син Уди (сега на 14). Единствено съжелявам, че вече не си спомням почти нищо друго от това време.
article-1168500-005D8A0E00000258-752_468x512
Аз съм либерален родител до някакъв момент. Но все пак има някакви правила: без храна в леглото, без да се ходи на компютъра преди да си облечен. На Уди не съм му давал играчки пистолети, но във видео игрите се промъкват такива които стреля по какви ли не хора и чудовища. Дъщеря ми Нели (сега на 5) е доста по-кротка.
Никой не знае възрастта за пенсиониране на DJ-ите. За мен, Пит Тонг, Карл Кокс. Ние сме първата вълна от големи диджеи, така че няма прецедент. Ще сляза от сцената когато тълпата или аз спрем да се забавляваме, което не се е случило до сега.
Емотиконите с усмивки са като моя емблема. Нели им казва лицата на тати. Имам и такава татуировка – завинаги е. Може да е малко детско, но пък е позитивно. Така бих искал да бъда запомнен.

Filter Digest
По материали на The Guardian

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Самураи и Куртизанки : Цветни кадри от живота в Япония през далечната 1865 година

Next post

Водолази от цялата страна се обединяват срещу ваденето на потънали кораби за скрап

Ясен Кунчев

Професия: Икономист и мениджър
Хобита: Технически водолаз, блогър и фотограф

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.