KarussellЧасовници и дайв компютри

Bentley Supersports B55 е най-новият хронометър от Breitling

Breitling Bentley Supersports B55

Новото Bentley Continental Supersports е 2.5-тонна луксозна двувратка, която се ускорява от – до 100 км за 3.4 секунди. За да отпразнува откриването на това луксозно бижу, Брайтлинг анонсира своя Supersports B55 смарт часовник с вградена връзка с новото Бентли и различни функции специално за шофьорите. Особено за тези, които са зад волана на това извънземно купе със 700 коня под капака и възможност да вдигнат 340 км/ч.

 

2017 6.0-litre W12 Bentley Continental Supersports

Брайтлинг и Бентли си споделят предната седалка от 2003, когато британският автопроизводител лансира своя най-мощен и бърз модел – Continental GT. За вече повече от 15 години, тяхното сътрудничество роди доста интересни, но често и противоречиви модели, заради техния размер или изпълнение. Ако сте собственик на Bentley или един от амбициозните фенове на марката, вие ще оцените Breitling за техният подчертано сходен подход към дизайна, който се отличава с лукс и производителност във внушителен корпус и e натъпкан до горе с най-новите технологии. Много прилича на Continental, нали?

 

Взимайки доста неща от Exospace B55, представен през 2015, Supersports B55 не е точно смарт часовник, но доста близо до това – обединява зареждащ се, сертифициран от COSC Superquartz, хронометър на Брайтлинг с последната Блутут технология с нисък енергоразход, позволяващ на носещия го да контролира часовника чрез специално приложение за телефона. Това включва настройки за 7 аларми, навигация през различни часови зони или показване на вечен календар, достъп до записаните времена от хронографа. Bentley Supersports B55 обаче, за разлика от смарт часовниците, не показва съобщения, изпратени от телефона като смс или позвънявания, което е малко странно, заради цената си, която подсказва, че свързаността едва ли трябва да служи единствено за дистанцинно.

 

Exospace B55 представен през 2015

 

Подобно на Bentley, на който този Breitling дължи името си, Supersports B55 е страхотно изработен. Корпусът с диаметър 46 mm е от титан, водоустойчив до 100 м и снабден с дебела гумена каишка – подобно на този от 2015 г. е Exospace, но с нова текстура, за да съответства на дизайна на Bentley. Това са цифреблатът от въглеродни влакна и разбира се, базела на дупчици – детайл, който се превърна в нещо като подпис на тяхното партньорството.

 

Докато Exospace B55 имаше набор от функции специално замислени за кокпита на автомобила, Breitling Bentley Supersports B55 ще бъде по-полезен на пистата, защото е екипиран с хронограф, таймер за обиколките и специален електронен тахиметър. В добавка, хронографа отива малко по-надалеч, като притежава така наречената “хроно рали” функция, която записва до 30 рали етапа с данни за дата, начало на старта, продължителност и т.н. Също и функция, която позволява на шофьора да определи колко разстояние е изминато за определен момент от време и дали съответно изостават или избързват от разписанието.

Може би е само въпрос на време Breitling да подобрят технологията си за свързване до такава, която да бъде съвсем в крак с времето. Тази изглежда като полу-направена и избора точно да бъде свързана само с Бентли изглежда малко странна. Не беше ли по-добре да започнат с Superocean Connected, да има дайвинг аларми, логове на гмурканията, престй на повърхността – това би изглеждало много по разумен и естествен избор за свързваща технология. Както и да е, само 500 бройки ще бъдат произведени от Bentley Supersports B55 с препоръчителна цена от  $7,860.

Ние бихме добавили, че дори да не използвате всички тези функции, този часовник си остава едно страхотно бижу и истинска наслада за спортното око. Пожелаваме ви в добвака и едно Бентли, за да стои добре на часовника.

Filter Digest
по материали от www.ablogtowatch.com

[template id=”12393″]

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

СКУБА съвети: Пич, къде ни е лодката?

Next post

Наградите за подводна фотография за 2017

Ясен Кунчев

Професия: Икономист и мениджър
Хобита: Технически водолаз, блогър и фотограф

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.