KarussellАрт

Чувствени акварели от Стив Ханкс

Стив Ханкс е роден в Сан Диего, Калифорния през 1949г.  Той създава свой собствен стил, докато експериментира с много различни техники на рисуване. Неговите картини са не просто портрети, а наистина сложно изградени композиции, в които детайлите играят важна роля.
Художникът съвсем заслужено е признат от изкуствоведите за един от най-добрите съвременни акварелисти. Детайлите, цветовете и еротичната чувственост в неговите творби са наистина поразяващи. Самият Ханкс определя стила си като “емоционален реализъм”. В много от картините си той дори не показва лицата на своите модели, като с това предизвиква въображението на зрителите.

Kartiny-Stiva-Henksa (1)

 

“Емоция – това е което изобразявам. Реализъм – това е как го правя. Старая се да бъда много отговорен и добавям в творбите си положителните образи от нашия свят. Искрено се надявам моята работа да дарява на всеки усещането за уют, удоволствие и разбиране на живота.

Слънчевата светлина се явява един от любимите елементи, изграждащи картината в творбите ми. Очарован съм от начина, по който това влияе на възприятията, как се отразява в детайлите, как “наводнява” цялата стая, внасяйки свой собствен цвят, преобразява я. Често, моите картини в действителност са посветени повече на слънчевата светлина, отколкото на нещо друго, а чрез нея показвам жената и предавам нейното усещане”.

Безусловно, жената в изкуството на Стив Ханкс е главна героиня. Ние от Filter Digest сме убедени в неговия правилен избор, а лично аз – дори благодарен. Насладете се и Вие на тази красота и вижте емоцията през неговите очи.


SH77

SH234SH33

SH55SH22
sh11
SH345

 

SH88
SH99
456

SH567

SH123
SH11
sh12

S3

135225Kartiny-Stiva-Henksa

Явор Парлапански
за Filter Digest

[template id=”6812″]

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Морските сирени на Южна Корея

Next post

Загадката на Нефертити - близо ли сме до разбулването й?

Явор Парлапански

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.