KarussellРиалити Filter с Ивайла

Табелата „Какао бийч“ – паметник на българската действителност

Reality-Filter-with-Ivaila3-repect

Табелата „Какао бийч“ – паметник на българската действителност

Запролети се. Стана жегаво. В градския транспорт започна да мирише на чорапи, чесън, пот, бензин, салам, болни зъби, ракия, мокро куче, газове и мърша, смесени в една великолепна симфония от аромати със забележителна гъстота. И това не е най-лошото. Заедно с потта, се изпариха и мозъците на хората. Обичам лятото, но последствията от него са потресаващи. А всъщност официално още не е започнало.

11119389_10205286712065100_1593123257_n

И добре че. Във Фейсбук вече валят тагове как куцо и сакато ще присъства на гранд оупънинга, дет се вика, на най-вървежното „капанче“ по родното черноморие – „Бедрум“. Убедена съм, че едно 90% от отбелязалите се са виждали белите кресла само на снимки и понеже са констатирали, че псевдохайлайфа кълчи баджаци цяло лято именно там, са решили, че ще се изфукат с един безплатен таг. Безплатен таг, защото присъствието на въпросното уж грандиозно парти е повече от платен. Пък наш Ганьо още цоца от вимето на родители си. После ще завалят безмозъчни статуси, вдъхновени от кумирите на днешната младеж – Криско и прекия му конкурент Азис. Тези последните си спечелиха враг в мое лице, възпявайки в своето проницателно творчество гвоздея на българските курорти – Слънчев бряг. След статусите идва ред на снимките. За дамите е задължителен банският с ресни, който между впрочем беше модерен преди 3 лета. Предпочитан е заради оптическата измама, която създава, че девойката е по-надарена, отколкото майката природа е отсъдила. Целта е да забаламосат дебелите чичковци с размера на чашката, а после да си изпросят посещение при онзи доктор с билбордите. Няма да му правя реклама и няма за какво да му благодаря. За мъжете са запазена марка плетените обувки, хавайките и прилепналите тениски в неонови цветове. Броеницата, висяща измежду обилно окосмената гръд и разнасящата се воня на менте „One million“ са допълнителни екстри, които символизират класа…нисша класа. После мъжете с хавайките черпят нещо твърдо мацките с ресните. След това дамите им се отблагодаряват в кенефите, които миришат на повръщано уиски „Савой“ и трева, в кабинките за преобличане на плажа или в краен случай в някой хотел с максимум 3 звИзди, щото с тези, които го ползват за терен, звИздите стават цяла галактика. Просташката картина, която описах показва колко е комплексиран българинът. Как почива и се забавлява не заради себе си, а заради тези, които висят във Фейсбук по същото време. Показва как не вдява нищо от стил. И снимайки се до табелата на „Какао бийч“ с поза със знак за мир, решава, че е достигнал лимита на мечтите си и е сторил велико и паметно дело. Показва как светогледа му е толкова ограничен, че се изчерпва със Съни бийч, цаца, шопска салата и наливна бира, щото бутилираната му идва скъпо. Ама иначе е на Съни бийч. Никога няма да познае Френската ривиера, нито ще вечеря миди по провансалски. Но поне пие „Моет Шандон“. Аз съм патриот. Избрала съм да живея, уча, работя и почивам в България. Но не в тази, която цял свят свързва с алкохол, бело и секс за без пари.

Ивайла Тодоровa за FilterDigest

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

"Стъкленият похлупак" - Силвия Плат

Next post

На 71-годишна възраст почина вокалистът на Hot Chocolate

Борис Григоров

2 Comments

  1. бг
    09/05/2015 at 12:10

    You know, haters gonna hate 😉 какво ли е толкова да нямаш работа че да напишеш този букет от “красиви думи. всичките тези неща който изпита изписа съм сигурен че на никой няма да го кажеш, защото сме велики само в Интернет.

  2. 09/05/2015 at 14:44

    Виждам един хейтърски коментар, в който не се казва нищо съществено, освен да хейтва “хейтерската” статия. Започнати кавички и несвързани изречения, няма какво да се добави освен иронична усмивка.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.