KarussellПодводен свят

Световният рекордьор Лео Моралес с нов опит през 2016

nad_9147
Лео Моралес – водолазът победил рака доказва, че дори с един крак, човек не трябва да се отказва от преследване на мечтите си. Моралес е запален водолаз, диагностициран с особено агресивна форма на рак през 2009 г., в резултат на което, целият му десен крак е ампутиран. Въпреки това, не след дълго, Лео отива с приятел да се гмурка отново. Този дайв не е от най-леките и приятните, но следващият е този, който го кара да се върне отново към своята страст. Нещо повече – днес той е едно от рекламните лица на Intova.

“Второто гмуркане беше различно,” казва той в сайта на Intova, “Можех да се нося в безтегловност във водата и липсата на моя крак вече не беше проблем. Не чувствах тежестта на света. Бях свободен и имах цел пред себе си. Намерих мястото, където не се чувствам инвалид.” 

През декември 2012, Моралес прави нов рекорд, включен в Книгата за Рекордите на Гинес, за дълбоко гмуркане на хора с увреждания, достигайки 125 дълбочина за 13 минути.

През Февруари 2016, Лео Моралес е запланувал нов опит в подводна пещера със сладка вода, където едновременно ще бъде поставен рекорд за дълбочина, както и за картиране на системата от пещери.

Понастоящем, Моралес работи за да направи адаптираното скуба гмуркане възможно в Мексико чрез Wings AC Foundation, както и да поддържа други хора с увреждания, които имат желания да се гмуркат.

Повече за Лео Моралес може да научите от Intova website.

Filter Digest
по материали от Deepr Blue

[template id=”5751″]

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Създадени равни

Next post

Водолазната Маска -как да я изберем

Ясен Кунчев

Професия: Икономист и мениджър
Хобита: Технически водолаз, блогър и фотограф

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.