Fit To DiveKarussellПодводен свят

Последният писък на модата при звездите – СКУБА дайвинг вместо фитнес

Какво мислите, че тренират напоследък някои холивудски звезди като Джесика Алба, Нина Добрев, Сандра Бълок или Кейти Холмс?

2FC6753500000578-3383374-image-m-29_1451887082552

Нина Добрев на водолазната лодка

Писнало ви е от фитнеса или студеното зимно време? Може би ще ви харесат новите тренировки на Джесика Алба, Нина Добрев, Сандра Бълок или Кейти Холмс? Знаете ли какво тренират напоследък? СКУБА дайвинг! Въпреки че гмуркането може да ви изглежда по-скоро като забавление за летните месеци, отколкото тренировка, то може да гори хиляди калории, докато стяга и тонизира тялото ви.

Prince-William-Wetsuit-Pictures

Принц Уилиям и кралското семейство…

“СКУБА дайвингът представлява упражнение за цялото тяло, което включва кардио, както и силова тренировка, която дава тонус на мускулите и дори подобрява дишането”, казва Тереза Каплан, директор по комуникациите към PADI (The Professional Association of Diving Instructors). Въпреки че тялото ви плува и се чувствате сякаш в безтегловност под водата, придвижването и маневрирането под вода изисква постоянно усилие от цялото тяло, което тонизира и укрепва мускулите на бедрата, раменете и вътрешните органи.”

07-16-09 Vancouver, Canada Exclusive: Actor Zac Efron taking some scuba lessons for his upcoming movie 'The Death and Life of Charlie St. Cloud' in Vancouver, Canada... Exclusive Pix by Flynet ©2009 818-307-4813 Nicolas 310-869-0177 Scott

Актьорът Зак Ефрон

Всъщност, 30 минути гмуркане могат да изгорят 400 калории на една жена. Повечето пъти гмуркането продължава от 30 до 45 минути, в зависимост от опита на водолаза и типа на гмуркане и по този начин не е необичайно, ако изгорите повече от 500 калории по време на това упражнение.
Едно от най-големите предимства на СКУБА дайвинга и причината да го практикуват много известни личности е, че това не се усеща като досадна тренировка.

nina-dobrev-and-aqualung-hydroflex-3mm-wetsuit-gallery

Нина Добрев в мокър костюм на Аквалънг

“Самото проучване на подводния свят и това да бъдеш едно от съществата, обитаващи океаните и моретата, е вълнуващо и променящо живота преживяване, както никое друго”, казва Каплан. “Гмуркането осигурява спокойствие и бягство от шума и суетата на ежедневието, затова толкова много хора са привлечени от това занимание.”
Много от звездите се гмуркат в тропическите области – Нина Добрев получи своя сертификат Open Water Diver на Бора Бора в Hilton Bora Bora Nui Resort & Spa, но не винаги трябва да отидете чак до там, за да се гмуркате. PADI е най-голямата водолазна организация за гмуркане за развлечение с повече от 6,000 дайв центрове и 135,000 инструктори по целия свят. За тези които не живеят близо до морето, могат да се подготвят в басейн в някой от центровете на PADI.

Jennifer-Lawrence-Vacation-Mexico-May-2015

Дженифър Лоурънс

PADI предлага Discover Scuba Experience за тези, които не са съвсем готови да се впуснат в процеса на сертифициране, но биха желали да опитат какво е да се диша под вода. За тези, които са готови да започнат своя учебен и сертифициращ процес, PADI предлага широка гама от курсове като Open Water Diver, които могат да бъдат в местния PADI център или чрез програмата за електронно обучение.

Едно от най-хубавите неща на гмуркането е, че то представлява уникално приключение като допълнение към вашата тренировка. Например да видиш голяма бяла акула край Ютила в Хондурас или да плуваш с гигантските манти на Малдивите е нещо незабравимо.

Paris+Hilton+Goes+Scuba+Diving+EZ5m2rlEd3nx

Парис Хилтън

Независимо къде се гмуркате, просто загрейте, разтегнете и се хидратирайте, както при всяка една друга тренировка. Въпреки че може да не усещате под водата, всъщност вие се потите и изразходвате енергия докато се гмуркате, така че е важно да бъдете хидратирани. Почивката и разтягането преди гмуркане ще предотврати крампите под водата и ще ви позволи да се придвижвате много лесно.

Опитвали ли сте се да се гмуркате? Ако не сте, защо това лято не пробвате? Ние знаем, че ще ви хареса!

63e9a0142c0e91e3d98fc6860c2635c2

Нина Добрев и първите уроци

 

Filter Digest
по материали от www.shape.com

[template id=”5751″]

 

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Трейлърът на „The Shallows” с участието на Блейк Лайвли

Next post

TRITON - портативните хриле на Джеймс Бонд пътуват към реалността

Ясен Кунчев

Професия: Икономист и мениджър
Хобита: Технически водолаз, блогър и фотограф

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.