Плейн по време на чума

Reality-Filter-with-Ivaila3-repect
Както вече писах в личния си Фейсбук, чувствам се ужасно от факта, че не получих персонална покана за откриването на столичния бутик на Филип Измишлейн и афтър партито след това. Както вече се заканих, възнамерявам да отида до сергията му на Илиянци и лично да му потърся сметка защо, аджеба, не ми изпрати от лачените черни хартийки, които целият ни хайлайф фотографира и пусна в мрежата с особена приповдигнатост, сякаш са сертификати за завършено образование в Харвард, Кеймбридж или Станфорд. Все пак, волно или неволно, изгледах средно около 41984901850 клипа и още 5892906820 снимки от мястото на събитието. Както се пее в едно парче на един рапър с една ужасна репутация: „Фен съм на черепа, не на Филип Плейн“. Та и аз така.
Снимки HiLife

Идването на този у нас е поредната комплексарска проява на родните ни знаменитости. Не мисля, че остана някой, който да не си е изпънал селфи с въпросния. А това селфи би трябвало да служи като гаранция, един вид застраховка, за тяхното хай положение в обществото. Представяте ли си колко са ни омазани и забатачени ценностите… За да си нещо трябва да носиш кожено яке Плейн, да имаш покана за партито на Плейн, да си направиш снимка с Плейн, да се надяваш Плейн да я сподели в профила си. Сигурно и ако яденето на лайната на Плейн щеше да бъде условие за издигане в обществото, бая народ щеше да се наплюска с тях.
Снимки: HiLife

От интерес реших да вляза в сайта на Плейн. Там една гривна струва 800 лева. Същата я продават в китайския магазин до нас за лев и двайсет. Якетата му варират от 60 бона до 160. В България за тия пари хората работят цял живот и пак не ги виждат на куп. Даже пишман виповете, които снощи искаха да добавят Плейн към имената си, не разполагат с толкова кинти. Мисля си, че хората, които могат да си позволят да бъдат Плейн от глава да пети у нас са 10 души, чиито имена знаем и още 10, които никога не сме виждали. Ама те няма да го направят, защото кичът не им е приоритет. А плеймейтките, които накацаха прочутия, фамозен, извънземен, супер, мега, ултра, гига, тера як дизайнер могат да си купят по едно копче от марката му, само ако отварят крака пред подходящите и свирят на кавала толкова виртуозно, че публиката да иска концерти всяка нощ. До тогава имат картбланш да носят реплики на дрехи и реплики на души, а само по специални поводи да вземат по една кокетна чанта Плейн под наем от родните стилисти.
Снимки: HiLife

В същото време докато Плейн, който идва да продава якета от крокодил на родните крокодили за 160 бона, а не знае, че от няколко години насам има гигантска мрежа сергии в Илиянци, пазара в Димитровград и всеки битак в провинцията, където колекциите му се продават на цени между 4 и 20 лева, пуснаха парното и отруденият българин вече трепери и пие валериан как ще плаща сметките през зимата. В същото време докато поклонниците на Плейн имат климатици за хиляди левове, които управляват чрез интернет, личности като Стоянка Мутафова и Янка Рупкина стоят на студено. И не спират да работят, нищо че отдавна трябва да бъдат кротки и примирени пенсионерки.

Не забравяйте, че аз пиша, а вие четете този текст в изборно време. Внимавайте пред какво ще сложите хикса. За да не си теглите сами чертата. И понеже Филип Плейн не ме отрази, поне се надявам са бъда забелязана от Филип Кутев, Филип Киркоров или Филип от Пирдоп.

Ивайла Тодорова
за Filter Digest
Снимки: HiLife

Filter Digest препоръчва

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

11 Responses to Плейн по време на чума

 1. Phillip Plein says:

  Уау butthurt much 😀 Ивайла работете усърдно и ще успеете един ден да си изкарвате достатъчно парички за да можете да и позволите стока не закупена от Илиенци. #workhard

 2. Donna says:

  Моят баща цял живот работи усърдно, но уви – не може да си позволи скъпи стоки.
  Ако е имало сарказъм, който съм пропуснала – извинявам се 🙂

 3. Ссссссс says:

  Колко пари трябва да имаш да си купиш яке за 60 бона

 4. Alex H. says:

  Аз пък с такива грозни дрехи, не бих се облякъл, ако ще турско да стане. Все едно са изровени от някоя кофа за боклук. Ебати дизайнера.

 5. .... says:

  Явно наистина си доста разочарована оф факта ,че не си била поканена,щом чак статия си написала,това че нямаш възможност да пазаруваш от въпросния магазин не ти дава право да обиждаш хорста който могат…..

 6. commentatorr says:

  доста солена статийка.хм …явно наистина трябва да си доста разочарован от обстоятелствата.има такива случаи.но за всеки влак си има пътници.да не прекаляваме с несправедливостта в живота.а може и да не е несправедливост.може и да е реалност …

 7. a says:

  60 bona

 8. Jeason Brad Lewis says:

  Смея се с глас, рано-рано. Благодаря!

 9. Анонимен says:

  Мисля,че статията е забавна и леко саркастична и иронична.Точно в такъв измислено-меркантилен свят живеем…Не разбирам защо има,като че ли лично засегнати от статията….Всеки има естествено право на позиция…А аз не мога да си купя яке на Plein ,с моята скромна заплата.А вие…,или колко от вас могат?

 10. Мари says:

  Аз този дизайнер не съм го чувала, не нося негови дрехи и нямам познати, които да купуват дрехите му. Привлече ме, не дизайнера, а коментара. Толкова злобен и жалък коментар скоро не съм чела. Очевидно авторката не е била сред поканените, а много е искала да бъде. И злобата й естествено е насочена към другите – няма начин да не е поканена, защото не се вписва в обстанвката. Тя си е идеална, просто другите не я оценяват. А щом не я оценяват и почитат, дай да ги оплюем. Малко като мисленето на българските цигани – не са те виновни, че ги мързи да учат и работят. Виновни са им българите, държавата и който още се сетят.

 11. ivan says:

  abe kvi 60 bona vie ludi li ste qketata sa ot 1500 leva do 10000 leva nikvi 60 bona vseki s vazmojnostite si !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.