Няколко прости причини да станете водолаз

Published on: 30/10/2015

Filled Under: Karussell, Подводен свят

Views: 3497

Tags: , ,

Gallery-01-8

Струва ли си да се научим да се гмуркаме? Добър въпрос.
Причини да се научим да се гмуркаме може да има много. За някои, гмуркането влиза в списъка с нещата, които обезателно трябва да постигнат, за други това е стимул да обиколят повече места по света, а трети просто се чудят как да се отърват от гравитацията. Ако някога сте се замисляли да се занимавате с гмуркане, но досега не сте го направили, ние ще ви подскажем няколко причини, които ще ви накарат да се замислите съвсем сериозно и още следващото лято да облечете неопрена.
get-connected-and-get-diving-1548

Възможността да видите части от планетата, които малко хора са виждали
71 % от повърхността на земята се заема от океана. Ако вашата цел е да обиколите света, то вие със сигурност трябва да се научите да се гмуркате.

diving-phuket-5

Да се скриете от съвременните технологии и да откриете своя Дзен

Под водата няма нито съобщения по пощата, нито фейсбук, нито телефонен звън. Вашето внимание ще е съсредоточено в дишането и в това, което виждате през маската (а то почти винаги е впечатляващо).

home
Да усетите безтегловността
Земята ни притегля със силата на гравитацията. Когато се научите да се гмуркате, вие ще усетите магическото състояние на неутралната плаваемост, когато нито ви влече към дъното, нито ви изтласква към повърхността.

scubaearsДа подобрите навиците за изравняване налягането в средното ухо, което ще ви е полезно, когато летите със самолет или пътувате в планината
Навикът да изравнявате налягането в ушите, който е задължителен при водолазите, ще ви свърши чудесна работа в много други ситуации в живота.

screen-shot-2013-08-04-at-17-13-15 (1)
Да откриете много тайни от историята, лежащи на морското дъно
Ще изследвате останки от потънали кораби, самолети и дори градове.

PADI Discover Scuba® Diving Experience

Ще станете богове на невербалната комуникация
Често използваният от водолазите сигнал “плуваме в посока към изхода” ще ви бъде полезен когато искате да кажете на приятелите си че напускате партито.

 

scuba-diving-jetty3

Ще поразявате околните с нови и интересни знания

Вие ще знаете всичко за налягането на газа във водолазната ви бутилка. Знаейки, че празната бутилка е по-лека от пълната с въздух, ще можете да обясните защо спадналата топка е по-лека от напомпаната.

diving_5

Ще усетите пълния смисъл на фразата “успокойте се и продължете”
Научавайки се да се гмуркате, вие ще разберете какво означава внимателно да изразходвате въздуха си. Номерът е в това, че трябва да дишате бавно и да се движите плавно и равномерно. На сушата този навик също ще ви бъде полезен.

Filter Digest

Filter Digest препоръчва

 

 

 

CC BY-NC 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

Leave a Reply

Your email address will not be published.