FILTERKarussellКино

Лив Тайлър за възрастовия сексизъм в Холивуд

liv-tyler-31
Лив Тейлър вярва, че се е превърнала във второразредна актриса в Холивуд само на 38, поради сексизма във филмовата индустрия. В интервю за списание More, зведата от “Властелинът на пръстените” казва, че освен това да играе съпруга или приятелка на някого, други роли почти липсват, въпреки факта, че все още не е навършила 40.

38 е шантава възраст, казва Тайлър. Никак не е забавно, да виждаш как нещата започват да се променят. Когато сте тийнейджъри или в 20-те си години, има изобилие от много роли които са предизвикателство да се играят. Но в моята възраст, вие обикновено сте съпругата или приятелката – нещо като втора класа гражданин. Все пак има по-интересни роли за по-възрастни жени…
emma_thompson Anne-Hathaway-anne-hathaway-548747_1137_1600helen-mirrensandra-bullock_416x4166992179-maggie-gyllenhaalbig_7239526332db11323cb1761bb243b441

Тайлър, която в момента изпълнява главната роля в телевизионния сериал на HBO “Останалите”, се присъединява към Ан Хатауей, Мерил Стрийп, Ема Томпсън, Хелън Мирън, Сандра Бълок, Салма Хайек и Маги Гиленхал, сред все по-голямa група от големите холивудски звезди, които са критикувани от филмовата индустрия, че се борят с възрастовата дискриминация и сексизъм.
Ан Хатауей, 32, се оплака наскоро, че двадесетгодишни актриси я побеждават при кастингите за роли, макар сама да признава, че всъщност възрастовият сексизъм и е помогнал когато е била доста по-млада.
Liv-Tyler-hottest-actresses-37735085-1920-1200
Лив, чиято популярност и статут на големия екран са доста скромни в последното половин десетилетие, казва че и липсват филмите, защото телевизията е толкова непредсказуема. “В един филм имате сценарий, и знаете какво се случва в началото, средата и края”, каза тя. “В Телевизията пишат в движение. Нямам представа какво се случва с героинята ми… което е разочароващо. Част от мен обича, както и част от мен мрази, да няма контрол.”

 

Filter Digest
по материали от TheGuardian

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Сагата "Game of Thrones" грабна най-престижната награда "Еми"

Next post

За "Ръкописът", литературните агенти и писането. Разговор с писателя Нинко Кирилов.

Ясен Кунчев

Професия: Икономист и мениджър
Хобита: Технически водолаз, блогър и фотограф

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.