KarussellРиалити Filter с Ивайла

Култура ми Благо! Едни драскат по Колизеума, други пикаят по Тракийската гробница

Reality-Filter-with-Ivaila3-repect
Българските паметници под егидата на ЮНЕСКО са точно 9. Два, от които, нематериални – Бистришките баби и нестинарските танци. Останалите 7 са скали, църкви, гробници и така нататък. Ако искате, ще ги намерите. Не е важно кои са. Чудя се дали да не подема акция. Тръгвам на обиколка из Родината да посещавам културните ни паметници, защитени от ЮНЕСКО, за да дялкам по тях я инициалите си, я някое друго цензурно или не послание. Бих го направила, не защото нямам уважение към наследството на нашата мила и свидна родина, а защото искам да видя каква ще бъде ответната реакция, ако изобщо има такава. След като Благо Колизуемът стана за смях, опитвайки се да подхрани егото си, чертайки буквички по стените на най-великолепният римски амфитеатър, и италианското провосъдие не остана безразлично към него, отреждайки му глоба, която за него ще се равнява на ухапване от комар и евентуален престой в панделата, искам да видя дали нашето ще реагира. Ако футболистът, известен повече с креватните си голове, отколкото с тези на терена, беше надрал Тракийската гробница, например, едва ли отзвукът щеше да бъде такъв. Но защо му е на него да посещава изобщо Тракийската гробница ?! Та нали може да си позволи екскурзия в Италия и не само и да скверни някаква крепост, по чиито стени има белези от саби и мечове, съществуващи вече 20 века. Сигурно му се е искало в следващи 20 и той да бъде част от световната история, понеже българската скоро ще го забрави.
1360229553_122
Важното е само да спре да сменя изгорите си на кръгъл час и да обявява, че ще се жени, защото сватбата му е по-коментира и от тази на Борис III. Ето, дори самата аз я споменах. Ще ми се да изтрия реда, но няма, защото любимият подход на българите е този с гумичката. Сега олигофренията на Ганьо, така де, Благо, ще бъде забравена. Я влезе в затвора, я не. Тайно се надявам. Нека там си дялка инициалите. По ще му приляга. Но след него остава въпросът защо италианците са поставили хиляди камери, охрана и чиновници, които бдят на всяка цена около наследството, оставено от техните предшественици, а в нашите исторически паметници ни посрещнат потни лелки, биещи печати на книжките за 100-те Национални обекта. Ако сложат камери, се опасявам, че ще бъдат свидетели на далеч по-грозни гледки от тази, някой да дялка по камъните все едно е Кольо Фичето.
nadpis_kur3a
Ще видят как паметниците са обществен кенеф и по стените им се стича българска урина, как в ъгълчетата им се показват вързани на панделка кондоми и изнизващи се по чорапи малолетни, които нямат пари за хотел, а мама и тати са си вкъщи. Ще видят бирени бутилки, фасове и спринцовки. Гнус. И неприятна миризма. Нека Благо дялка по италианската култура, ние докога ще серем върху българската?!

Ивайла Тодорова
за Filter Digest

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Robin Skjoldborg- ловецът на кадри

Next post

15 чудесни кадъра, по-красиви и от "фотошоп"

Ясен Кунчев

Професия: Икономист и мениджър
Хобита: Технически водолаз, блогър и фотограф

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.