KarussellАрт

Живопис… на живо?

1

Това е талантливата Алекса Мийд, художничка, създаваща изключителни картини с помощта на човешкото тяло като основа и… платно.

3
Нейната работа е същинска илюзия, срутваща всички усещания за дълбочина и действителност, умело превръщайки своите наистина живи модели в 2D картини.

2
Това е изкуство. За гледане. Може да се определи като малко объркващо. И достатъчно интересно. Абсолютен триумф на “деградацията” в “trompe l’oeil” – артистична техника, при която, обратно на живописта (съвсем буквално), триизмерни обекти и живи същества се представят като двуизмерни картини “живопис”… съвсем принудителна, дори насилствена оптическа илюзия, ако щете.

4

Също както и при всяко произведение в стил “trompe l’oeil”, работата на Алекса със сигурност ще ви провокира да поспрете и да се вгледате по-отблизо в блясъка на цялостното изпълнение. Ярки цветове, образи, които не изглеждат реални, но всъщност са (и то твърде), преливащи в буквален сюрреализъм – това е само част от нейната “запазена марка”.

“Когато рисувам, аз пропускам платното и ако поискам да направя портрет – рисувам го директно върху теб. Физически. Това със сигурност означава, че накрая лицето ти ще бъде покрито с бои…”

5 67 8 9 10 11 12 Artist-Paints-The-Human-Body-In-Ways-You-Cannot-Imagine-

Искрено се радваме да знаем, че много от нейните произведения са на разположение, готови за поръчка. Цялата портретна серия на Алекса Мийд можете да разгледате в нейния наистина вдъхновяващ сайт

Убеден съм, че ще се съгласите – творбите изглеждат наистина впечатляващо.

Явор Парлапански
за Filter Digest
[template id=”6812″]

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Основи на гмуркането: Естествена ориентация под водата

Next post

Модерни времена

Явор Парлапански

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.