“Двойки”-фотографска изложба на Темелко Темелков

Published on: 05/11/2015

Filled Under: Арт, Фотография

Views: 3379

Tags: , , ,

image

С новия си проект Двойки, Темелко Темелков ни поднася поредната тема за размисъл. Дали любовта има различни лица? Как изглеждат двама човека, които са заедно и се чувстват добре? Има ли нещо смущаващо в целувката? Тези въпроси имат прости отговори ако става дума за отношенията между противоположните полове, а как изглежда любовта между хора от един пол?

Воден от любопитството да види отблизо гей двойките – мъже и жени, които имат връзка, фотографът Темелко Темелков прави серия от портрети, която ни показва, че пред чувствата няма граници, любовта няма лимит и независимо от изградените стереотипи в обществото, е красива.

На снимките на гей двойките, виждаме хора, които изпитват чувства един към друг, лица, които показват емоции. Снимани в обичайна, ежедневна среда, двойките изпъкват с усмивките си и елегантно показват отношенията си.

Temelko_Temelkov_photographer_1_25526Темелко Темелков е български фотограф, известен не само със снимките си за модни списания и реклами, но и със сериите портрети на хора. Той е автор и на рекламни и музикални клипове, както и оператор и режисьор на филми.

Проектът Двойки беше представен за първи път във Варна, по време на фестивала “Любовта е лудост”.

Двойки” ще се открие на 16 ноември от 18:30 в НДК полуетаж запад.

FilterDigest

Filter Digest препоръчва

 

CC BY-NC 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

Leave a Reply

Your email address will not be published.