KarussellПодводен святТехноЧасовници и дайв компютри

Британската точност с Bremont Supermarine S300 & S301

Това беше кратко пътуване на острова, където имахме шанса да видим алтернативното на Baselworld събитие наречено “Basel-on-Thames”, на което бяха представени новите попълнения за 2017 на британската марка Bremont и то в техния град Хенли в провинцията. Успяхме да се докоснем до новите часовници от фамилята Supermarine за водолази.

 

Голямата новост тук е, че новите Bremont Supermarine Type 300 използват 40 мм каса, докато дългогодишните S500 и S2000 бяха съответно 43 мм и 45 мм. Наречени на първият прототип на Supermarine Spitfire, S300 (и S301) са водоустойчиви  до 300 м и дебелина 13 мм са доста по-тънки от S500

Supermarine Spitfire е британски едноместен изтребител от Втората световна война

 

S300 blue (40 mm), Terra Nova LE (43 mm) и S2000 (45 mm)

Както всички други Bremont часовници, касата е направена от закалена стомана и носи разпознаваемия профил на “Trip-Tick” дизайна, състоящ се от 3 части. Всичките 3 версии изоплзват антирефлексен сапфирен кристал, задната страна от плътна стомана, украсена с един от първите  Supermarine самолети. Предлага се в син и черен вариант на циферблата с арабски цифри и червени акценти. Черният S300 има матов цифреблат, безелът е лъскав и короната със златен акцент.

Корпусът на Bremont е направен от 3 части, така нареченият BREMONT TRIP-TICK

 

Синият S300 има лъщящ син циферблат с бели акценти и полиран керамичен базел. Трябва да се отбележи, че снимките на S300/S301 са прототипи, така че някакви малки промени или  подобрения биха могли да настъпят във финалната продукция.

 

Всичките 3 версии включват дата на 3 часа и се задвижват от Bremont’s BE-92AE автоматичен механизъм. Този COSC сертифициран швейцарски механизъм и леко видоизменен ETA 2892 (същият, който задвижва Omega с нейния 1120 caliber). BE-92AE е 4Hz-ово движение с 21 камъка, основна пружина Nivaflex, баланс от Glucydur (берилиево-медно-желязна сплав), както и пружина на баланса от специална многосъставна сплав (кобалт, никел и хром). Часовникът притежава резерва за движение от над 38 часа.

 

Ако “винтидж” изгледа ви харесва повече, S301 е за вас. С изкуствено състарен луминофор Super-LumiNova (както при Bremont’s ALT1-ZT/51 и P-51) и водолазният стил на точки и чертички за часовете, S301 е кимане към първите дайв часовници от 50-те и 60-те години. Всяка от версиите може да бъде предложена с двушевна каишка от телешка кожа, каишка на ивици от плат стил NATO или стоманена верижка браслет.

 

Естетически S300/S301 представлява значителен завой от дизайна, който Bremont формира с техния S500. Изчезнал е базелът с луминофорни индикации, короната, която стои на 2 часа, клапана за изпускане на хелий, стрелката за часовете с форма на близалка и разбира се, централният кръг на дисплея. Въпреки изчистения си дизайн, S300/S301 все още оставя усещането за това, че носите Bremont. Дисплеят е ясно четлив, а синият сияещ цвят много хваща окото. 40 милиметровият корпус се усеща чудесно, особено с кожена каишка. Със ширина от 20 mm за захващане на гривната (повечето от часовниците Bremont използват 22mm) на S300/S301 могат да паснат различни видове, които Bremont ще произведат като допълнителни в бъдеще.

 

Сравнен с 43 мм Bremont SOLO, S300 и S301 изглежда по-малък, но също толкова нависоко и позициониран по-централно на китката, заради по-късата дължина на зъбчетата за захващане на каишката. От 3-те опции, като че ли най-добре изглежда с кожената. Гривната е предпочитана от водолазите и макар да е тежка, няма да откъсне ръката, фолдингът е солиден, а NATO каишката от плат е доста по-евтина от другите, така че е добра опция.

Ако си падате по S300/S301, няма да е лошо да ги видите на живо – снимките от статията не са чак толкова добри. И макар да сме на върха на популярността на “винтидж” дизайна на дайв часовниците, Bremont  предлагат по-различен стил, но с характерните елементи на бранда. Цените ще бъдат около $4,300 с каишка и $4,900 с браслет и ще са налични през втората половина на 2017.

 

Filter Digest
по материали от www.ablogtowatch.com

[template id=”12393″]

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Историята на сухите костюми DUI

Next post

Фобиите при водолазите

Ясен Кунчев

Професия: Икономист и мениджър
Хобита: Технически водолаз, блогър и фотограф

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.