Тичане под водата

Published on: 13/02/2018

Filled Under: Fit To Dive, Karussell, Подводен свят

Views: 1756

Kukio Outdoor Pursuits, един от фитнес клубовете в Хаваи предлага възможност да опитате така наречнето “подводно бягане с камък”. Да, точно така. Това е още един нов и вълнуващ начин да подобрите своята обща издръжливост, както и да тренирате своята апнея. Разбира се не е необходимо да ходите чак до Хонолулу, за да опитате, може и на нашето черноморие на Созопол дето се вика. Разбира се видимостта не е като на Хаваи, за това може все пак да опитате в Гърция. Подходящи места колкото щете.

Според Елизабет Куин – фитнес инструктор, всички спортисти или ентусиасти могат да извлекат полза от тичането под вода. Когато се потопите в синевата на морската вода ще усетите, че съпротивата от всички страни на тялото принуждава противоположните мускули да работят еднакво. Това е ободряваща форма на кросфит и отличен начин за справяне и предотвратяване на наранявания. Движението във водата позволява на трениращия да се възстанови по-бързо, от различни видове контузии, без да губи форма.

И понеже до лятото има още време, разбира се можете да потренирате в близкия басейн. Ще трябва да вземете някоя друга тежест и готово. Не забравяйте маската и водолазния компютър. Разбира се това упражнение не е за всеки. Така че, потренирайте апнея няколко пъти преди да се пробвате. Пожелаваме ви приятна тренировка.

Filter Digest
по материали от www.hawaiilife.com

Прочетохте ли “Без дъх” от Д-р Антония Николаева?

 

Filter Digest препоръчва

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Comments are closed.