Андреас Франке и мечтателският подводен свят

Published on: 05/10/2018

Filled Under: FILTER, Karussell, Арт, Подводен свят

Views: 1264

Tags: ,

Чудили ли сте се как би изглеждал нашия човешки живот под вода?

Фотографът Андреас Франке е в бизнеса повече от 20 години. Той е сред 200-те най-добри фотографи на Luerzer‘s Archive. Работи за големи марки като Ben&Jerry’s, Coca-Cola, Ford, General Electric, Gillette, Heineken, Nike, Visa и Wrigley‘s. Произведенията му се отличават с живопис и невероятни сюрреалистични ефекти. В неговите снимки и най-малкият детайл е изпипан и няма място за случайности. Андреас Франке е пътешественик, пътува по света и между световете. Работата му често го отвежда до няколко страни на няколко континента. Освен всичко това, Андреас има и страст към гмуркането. В снимките си Франке пресича границите между фантазията и реалния живот.

През 2010 г. Франке обединява фотографския си талант и страстта си към гмуркането и осъществява дългогодишната си мечта за необикновено изкуство, което довежда до откриването на първия подводен фотографски експонат в света – останките на USNS Vandenberg край брега на Кий Уест, Флорида.

С проекта си „Потъващият свят“ Андреас връща обратно към живота странния и забравен подводен свят. Картините му пораждат различни чувства – тайнствената подводна пустота на спящите подводни останки е съчетана с истински автентични пейзажи, изпълнени с жизненост, като по този начин създава нов свят, също толкова странен и пленяващ. Останалите гиганти на дъното на морето не само създават очарователен и уникален фон за Андреас, те представляват най-добрите обекти, които можете да си представите. Тези грандиозни подводни галерии омагьосват водолазите и им показват по различен начин творенията на океана.

С времето изложбата претърпява изключителна трансформация и достига до крайния си резултат. Солената вода оказва своето влияние по краищата на художествената творба и създава артистични цветни рамки. Заселването на морския живот върху акрилната повърхност добавя обширна патина и развива експонатите до изцяло неповторими и абсолютно уникални произведения на изкуството.

[twentytwenty]

[/twentytwenty]

“Със снимките си от “Потъващият свят“ искам да потопя зрителите в нереални и странни светове. Обикновено това са сцени от миналото в рамките на измислено пространство и се получава мечтателски свят, в който можеш да се изгубиш или да се припознаеш”, казва самият Андреас.

Насладете се на подводната галерия на Андреас, която ще ви пренесе в различен, завладяващ, мечтателски свят:

Ирина Иванова за Filter Digest

по материали от: thesinkingworld.com и www.all-about-photo.com

Filter Digest препоръчва

CC BY-NC 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

Comments are closed.