KarussellЧасовници и дайв компютри

E.C.Andersson Denise: шведският стил във водолазните часовници

След успеха на Calypso миналата година, E.C.Andersson Watch Co. се завръща с първия професионален водолазен и “хеви дюти” часовник, произведен с разпознаваемия скандинавски стил. E.C.A Denis даже не изглежда като стандартния “танк” за такъв тип часовници. Той е доста по-изискан, изтънчен и оптимизиран за активен начин на живот.

Проектиран, за да бъде носен целогодишно на ръката, Денис е колкото функционален,  докато се гмуракате през лятото, толкова и полезен,  докато се разхождате в Алпите през зимата. Сертифициран до 200 метра дълбочина, керамичният безел може да бъде утилизиран като надежден компас.

Централно позиционираният индикатор за резервата ви показва колко енергия имате съхранена, ако се наложи да го махнете от ръката си и колко време ще работи без да спре. Когато е напълно навит, механизмът работи над 50 часа и е калибриран на ръка във фирмения център за изследвания, за да се осигури максимална точност. Часовникът има каучукова каишка с фолдинг и естествено лежи на едната си страна, когато не се използва. Калибрацията е оптимизирана така, че да стои с короната нагоре, когато не е на ръката.

Часовникът може да бъде поръчан от фирмения сайт с известна отстъкпа за малък период от време, слад което цената ще бъде 1150 евро.

Каучуковата каишка е много удобна за носене и с новия фолдинг  може да бъде нагласена дължината допълнително до 8.5 мм, без да се сваля часовника от китката. По този начин бързо се справяте, ако трябва да бъде носен върху мокър костюм или скиорско яке. Лъговете са издълбани да поберат патенти достатъчно здрави, за да предотвратят каишката да се разкачи от часовника.

Касата е продължение на дизайна на Калипсо, здрава, но стилна,  с широки рамене и изчистени извивки, обикалящи часовника. Денис е по-къс от Калипсо с 2 мм, но със същите 40 мм в диаметър.  Дебелината е 14 мм, с приятно скосени ъгли и притежава изгладен профил, който би стоял добре и на по-елегантни дрехи. Пролуката между каишката и корпуса е покрита, така че всяка друга каишка да бъде лесно интегрирана с часовника.

Фирмата,  както винаги,  дава възможност за лимитирана предварителна поръчка, преди  наличностите да бъдат пуснати в продажба. Първите часовници са с почти 25 процента отстъка, което е чудесна възможност да се сдобиете с този изключително красив водолазен инструмент.

Filter Digest
Превод: Ясен Кунчев
По материали от www.ecandersson.com

 

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Самолетът на Сала е намерен на морското дъно

Next post

Намерен е USS Hornet, вижте първи снимки от самолетоносача

Ясен Кунчев

Професия: Икономист и мениджър
Хобита: Технически водолаз, блогър и фотограф