KarussellЧасовници и дайв компютри

Новият водолазен часовник Trident e само с 6.8mm дебелина

Eдин бюджетен дайвърски часовник ни направи много приятно впечатление и бихме искали да споделим с читателите на Filter Digest. Това е появилият се наскоро Trident (Трайдънт) на NOVE – с убийствена за водолазен инструмент дебелина – само 6.8 мм, прескачайки границите на очакванията за един функционален дайвърски часовник. Просто невероятно е как това красиво нещо може да устои на дълбочина от 200 метра.

Часовникът е изработен върху модула Swiss Ronda 1062 Slimtec Quartz, който предоставя изключителна надежност дори в най-критични моменти. Освен това, кварцовото движение е отлична добавка за всяка една водолазна колекция, без  това да намали банковата ви сметка.

Името и дизайнът на часовника са вдъхновени от легендарния Тризъбец на Посейдон, бога на моретата и океаните. Вместо да се използва стандартната еднопосочна пружина за кликване, която би трябвало да се намира между безела и средата на корпуса, NOVE Trident използва три лоста, които се захващат с назъбения вътрешен ръб на въртящия се безел. Предимствата? Значително намаляване на блокирането на безела, поради постоянното използване в солена вода с течение на времето, както и допълнително намаляване на дебелината. Безелът може да бъде завъртян само обратно на часовниковата стрелка, което означава, че ако се размести от предвиденото положение, водолазът, използвайки този механизъм за измерване на продължителността на гмуркането, няма да бъде изложен на риск да остане повече време под водата – предвиденото време може само да намалява, поради това че безелът се върти само в една посока.

Матираният, високо контрастен циферблат е защитен от 30мм широк сапфирен кристал, който може да издържи налягането от над 20 атмосфери. Дизайнът на успоредно разположения циферблат се допълва от високо контрастни стрелки, обработени с луминифор Super-LumiNova, което  гарантира, че Trident е също толкова впечатляващ през нощта, както и при слабо осветени условия. Спокойствието което излъчва циферблата е предназначено да предизвиква спокойствие при гмуркането в дълбините на морето.

 

Завинтващата се корона и здравият корпус допълнително укрепват часовника от проникване на вода. За да стои безопасно на китката, NOVE избира висококачествена и сигурна система за закопчаване, която изисква и двата бутона да са едновременно натиснати, за да се освободи.

Като марка, в NOVE вярват, че животът трябва да бъде балансиран, и създават компанията, която да обслужва онези, които ценят съвременния дизайн и търсят споделен опит. По този начин секундовата стрелка е елиминирана не само за намаляване на дебелината, но и като послание, че животът не трябва да се измерва в секунди, а по-скоро с опит. Всеки поглед към NOVE Трайдънт, трябва да бъде отражение на момента, на който да се насладите,  и да продължите пътуването което насърчава балансираният живот. Цените започват от около $320  до $ 368 в зависимост от завършека на корпуса. Можете да избирате 10 цвята. Фокусът на тази статия е моделът Blue IP (йонно покритие) 316 от неръждаема стомана от морски клас със същия цвят браслет, но много други цветове може да видите в сайта на nove.com.

Filter Digest
по материали от ablogtowatch.com
превод: Я. Кунчев

 

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Два тона рибарски мрежи бяха извадени от дъното в Гърция

Next post

Защо Япония лови китове, въпреки протестите

Ясен Кунчев

Професия: Икономист и мениджър
Хобита: Технически водолаз, блогър и фотограф