KarussellЛегендарни места за гмурканеПодводен свят

Blue Abyss ще бъде в Ливърпул!

Плановете за нов, много дълбок басейн наречен Blue Abyss (Синя бездна) във Великобритания набират скорост и това ще бъде на-голямото съоръжение в света, като за сега се спряга локация в Ливърпул.

Ето какво се казва в прес-съобщението наBlue Abyss newsletter

„В края на лятото на 2018 година бяхме информирани за проекта за регенерация Wirral Waters в рамките на зоната Mersey Waters. Очевидна е нашата естествена синергия между търговските морски интереси и историята на региона ни, както и нашите общи цели. През следващите месеци е изградена добра мрежа от служители на местните и регионални власти, заедно с търговските организации в местния морски сектор, и изградихме силни връзки със собствениците на Wirral Waters, част от групата на Peel. С подкрепата на местната морска общност, ние постигнахме значителен напредък на национално ниво с Морската администрация и Министерството на транспорта. На базата на това развитие ние се ангажирахме със голям международен фонд за дялово участие, който изрази твърд интерес да инвестира в съоръжението Wirral Waters Blue Abyss. ”

Проектирането и съответните разлешения на това съоръжение би трябвало да приключи лятото на 2019 и тогава да започне изграждането му, като откриването е планирано за пролетта на 2021 година.
Blue Abyss ще бъде най-големият и най-добър изследователски, развоен и тренировъчен център в света, подходящ за скуба и фридайвинг, както и професионални технически водолази. Ще бъде построен така, че да осигурява различни нива на дълбочина, подходящи за различен тип дейности, най-дълбокото място ще бъде 50 метра под повърхността.

Вижте това видео, от 2016 където можете на добиете представа как ще изглежда това съоръжение, с водолазите и дори астронавтите обучаващи се за космически мисии.

 

 

Filter Digest
Превод: Я. Кунчев
по материали от blueabyss.cmail20.com

 

 

 

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Подводната фотография застава срещу траленето

Next post

В какво най-често грешат водолазите

Борис Григоров