KarussellПодводен святЧасовници и дайв компютри

Гийом Нери е новото рекламно лице на Panerai

Гийом Нери е новото рекламно лице на PANERAI, а видеото е част от рекламната кампания на бранда. Вижте видеото, а по-долу ще намерите и данни за новия им дайвърски часовник.

 

Luminor Submersible 1950 Amagnetic 3 Days Automatic Titanio е последната версия  на PAM00389, първият антимагнитен часовник произведен от Panerei, с новото движение P.9010 автоматик и резерва от 3 дена, модифициран дизайн – резултат от намаляването на дебелината на корпуса и изчистване на много от детайлите по циферблата. Конструкцията на Luminor Submersible 1950 Amagnetic 3 Days Automatic Titanio е тази, която го прави изключително устойчив на магнитни полета: 40,000 A/m – 8 пъти по-голямо число от международния стандарт (NIHS 90-10). Тази изключителна устойчивост е постигната благодарение на вътрешния корпус, направен от меко желязо, което предпазва задвижването, наподобявайки “Фарадеев кафез”, който отблъсква потока от магнитни полета. Корпусът от меко желязо се намира веднага под циферблата, който е направен от същия материал. Матиран керамичен диск е поставен върху титаниевия въртящ се безел, разграфен със скала за изчисляване на времето под вода. Датата на черния циферблат са намира на 3 часа, а секундарника с малка синя стрелка, характерна за Panerei, на 9 часа. Часовете са маркирани с бели линии с нанесен луминофор, за да има чудесна видимост под вода или нощно време. Каишката е черна, направена е от каучук с трапецовидна закопчалка от матиран титан.

Движение: автоматично мехнично, P.9010 движение изцяло на Panerai, 31 мм дължина, 6мм дебелина, 31 скъпоценни камъка, Glucydur®  баланс, 28,000 херца/час, Incabloc® антишокова система. Резерва от 3 дена.
 Функции:  Часове, минути, малък секундарник, дата, калкулация за време под вода.
Безел:  Керамика/Титаний. Въртящ се обратно на часовниковата стрелка безел с гравирана скала.
Устройство за защита на коронката: Запазeна марка на Panerai, Матиран титан.
Циферблат:  Черен с луминисциращи марки на часовете, дата на 3 часа, секунди на 9 часа.
Стъкло:  Сапфирен кристал от корунд.
Водоустойчивост:  30 bar (~300 метра)
Каишка:  Каучук, черна,  26/22 мм стандрат

Часовниците Panerei са произведени по най-високите технологични стандарти за качество. Не трябва да забравяме, че часовниците работят 24 часа на ден, когато се използват, така че е необходима регулярна поддръжка, която да гарантира техния дълъг живот и работа.

ВОДОУСТОЙЧИВОСТ 

Часовниците трябва да се проверяват периодично за водоустойчивост от оторизиран сервиз на всеки две години или когато са отваряни. Подменят се уплътненията, за да се осигури максимална защита. Ако се използва често под вода, е необходимо ежегодно да се проверява преди да го потопите.

 

Движението P.9010 

 

Автоматичният калибър P.9010 изцяло разработен и произведен от Panerai Manufacture в Нюшател има централни стрелки за часовете и минутите, малък секундарник на 9 часа и дата на 3 часа. Енергията, необходима за резервата на задвижването от 3 дена – стандрат за движенията на Панерей – се съхранява в две пружини, които се навиват от осцилиращото тегло, движещо се в двете посоки. Състоящ се от 200 елемента, 31 скъпоценни камъка, калибърът има диаметър от 13¾ lignes (31 мм) и 6 мм дебелина. Балансът, фиксиран от мост с 2 опорни точки, осцилира с честота от 28,000 трептения на час (4 Hz). Движението спира, когато короната за навиване е издърпана, позволяваща часовника да бъде сверен със съответен сигнал. Часовете на P.9010 могат удобно да бъдат сверявани, без да се върти стрелката на минутите, благодарение на устройство, което директно върти само стрелката на часа, прескачайки от час на час напред или назад. Тази функция е изключително удобна за преместване в часовите зони или минавайки на лятно или зимно часово време, като сверяването е свързано и с промяна на датата.

Filter Digest
по материали от www.panerai.com

превод: Ясен Кунчев

[template id=”12393″]

 

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Една история за Иво Димчев

Next post

Всичко, което трябва да знаете, за да обиколите Южна Португалия с кола като местен

Ясен Кунчев

Професия: Икономист и мениджър
Хобита: Технически водолаз, блогър и фотограф