KarussellЧасовници и дайв компютри

Blancpain 50 fathoms BATHYSCAPHE QUANTIÈME ANNUEL

Гмуркане в градския стил с 50 фатома.

Този модел на Блонпа, снабден с ново движение и неподражаем завършек притежава полезни функции за ежедневния живот.

Основана през 1735 година, Blancpain продължава да прави механични часовници и да бъде сред водещите луксозни брандове, запазвайки стила и уменията на нейния създател Жан-Жак Блонпа.
От много години, водолазните часовници притежават както функции за нашите подводни занимания, така и достатъчно голям набор от ежедневни фукнционалности, които да използваме на сушата. За някои те са моден аксесоар, за други представляват практични инструменти, но за всички нас са нещо без което не можем. Блонпа направиха водолазния часовник дори още по-полезен, добавяйки годишен календар на единия от звездните си модели – Fifty Fathoms Bathyscaphe – 50 фатома батискаф. На сивия циферблат има поставени суб-циферблати, които допълват традиционните стрелки за минути и часове. На “2” часа показва денят, на “3” часа се показва датата и на “4” часа месеца. Календарът се съобразява с броя на дните във всеки месец, но ръчно трябва да се настрои в края на месец февруари. Допълнителните циферблати са добре видими, дори и когато стрелките с форма на правоългълник са върху тях.

 

Часовникът е събран в 43 мм полирана стоманена каса, чиято здравина издърж на 300 м дълбочина. Този часовник е истински водолазен инструмент, с всички елементи гарантираща сигурността под вода. Здравият безел с керамично покритие и отметки от течен метал Liquidmetal® ви позволяват да следите времето под вода. За модела са направени каишкш тип НАТО, както и от специален плат от който се изработват ветроходните ветрила.

 

Fifty Fathoms Bathyscaphe Quantième Annuel осигурява щедро количестов резерв от 72 часа с движението 6054.P, нова версия на предишното 1150. Разбира се цената хич не е евтина 24,500 EUR за модела с каишка от плат и 26,850 EUR за този със стоманен браслет

provides a generous autonomy of 72 hours with the help of an automatic movement, the calibre 6054.P, a new version of the 1150.

Price: 24,450 EUR (sail-canvas) – 26,850 EUR (steel) blancpain.com

 

Filter Digest
по материлаи от watches-news.com и blancpain.com

 

 

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Невидими кристали и повредени регулатори

Next post

“The London Mastaba” – Кристо отново се довери на български екип

Ясен Кунчев

Професия: Икономист и мениджър
Хобита: Технически водолаз, блогър и фотограф