KarussellВидео на седмицатаПодводен свят

Човекът делфин

“Човекът Делфин”
Животът и наследството на Жак Майол.

Историята на легендата в свободното гмуркане, който чупи всички рекорди, когато се потапя на 105 метра под водата само на един дъх.

“Човекът Делфин” разказва историята на легендарния французин, който вдъхновява Люк Бесон за заснемането на филма “Безкрайна синева”. Обсебен от океана през целия си живот, Майол и неговото собствено проучване води до подобряването на рекорди и напредването в дълбоководния фридайвинг, чрез уникална техника и непоколебима вяра, че човекът и делфинът споделят общо минало в океана.

Забележиталната история на живота му започва в Шанхай и се пренася в Япония, Европа и навсякъде където свободният дух го кара да пътува. В интервютата във филма, хората споделят по какъв начин Жак е докоснал техния живот, от Азия до Северна Америка и Индия, разкривайки места с изключителна красота, в които Жак Майол развива неговите техники на йога и разпускане, взети от източните философии.

Това е историята на човек, който рискува живота си, за да подобри рекордите за слава, но по-късно се превръща в пратеник, който достигайки границите на човешкото тяло и ум, се стреми да задълбочи връзката между човешките същества и природата.

 

Filter Digest

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Изключителни кадри на медуза, наподобяваща подводен фойерверк

Next post

Световен шампион по фридайвинг спаси костенурка

Борис Григоров