KarussellФотография

NEWsight -изложба на големия фотограф Темелко Темелков

Темелко Темелков е един от най-активните и признати български фотографи, възпитаник на НАТФИЗ, носител на награди за модна фотография. Освен че снима за модни списания, той е автор и на рекламни и музикални клипове, както и оператор и режисьор на филми.
TT-20061111-0552-899x1024

Накъдето и да отиде с работата си, Темелко винаги се връща към портрета. Новият му проект NEWSight е вдъхновен от класическата портретна фотография, която съчетава с изненадващ нов подход при показването ѝ.

Портретите в NEWSight изоставят рамките на класическата снимка, закачена върху стената и ги заменят с обемни фотографии на известни и неизвестни личности. Изборът на автора е субективен и почива на убеждението му, че хората, които е снимал, са автентични по сходен начин. Всеки от тях е сниман от четирите посоки на света – Север, Изток, Юг и Запад, а четирите кадъра са събрани в паралелепипед, експониран в пространството. Зрителят може да се разходи около портретите, за да ги разгледа от всички страни.

Изложбата се открива на 27 май сряда в мраморното фоайе на НДК от 18  часа и ще бъде там до 20 юни, новини и подробности вижте тук

FilterDigest

 

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Френски филми триумфират на фестивала в Кан

Next post

Розобер е сега. Пейте, робини, тез тъжни песни...

Борис Григоров

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.