DeLorean – “Завръщане в бъдещето” на аналоговата фотография

Published on: 20/11/2014

Filled Under: Karussell, Техно, Фотография

Views: 3809

Tags: , , ,

Фотографът от Хамбург Бен Bernschneider е дете на осемдесетте години. Използването на DeLorean като машина на времето  с помощта  на набор от аналогови камери ни връща в златните 80-те.
“Сърцето ми е в осемдесетте”, казва Bernschneider. “През 1986 г. бях на 10 години, живеех в Бразилия, и всико което се въртеше в главата ми бяха момичета и филми. Аз и приятелите ми от американското  училище ходехме в мола да гледаме Дяволчетата и Завръщане в бъдещето и мечтаехме за славните дни които ще дойдат. За съжаление не съм се връщал там повече от 24 години. но нищо не ми е направило толкова дълбоко впечатление както това десетилетие изпълнено с неговата поп-култура.”

Носталгията на Bernschneider вече е реализирана във визуална форма, в книгата си “#Diamondtimes”, която съдържа аналогови, така и цифрови изображения вдъхновени от 80-те, заснети с помощта на YASHICA T4, Leica Mini 3, Nikon EM, Nikon AE, Nikon DF, Nikon D800, Canon 5D Mark II и първото поколение на iPhone. “Аналогови изображения имат цветове като в старите филми; цветовете никога не са съчетани помежду си “, казва Bernschneider. “Но това е просто начина, по който ми харесва.”

DMC_18

 

FilterDigest

Разгледахте ли галерията Черно-бяло Кайро и Сирия?

Приамидите в Гиза, Египет, 5 Март 1862

Приамидите в Гиза, Египет, 5 Март 1862

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.