KarussellРиалити Filter с Ивайла

ALL INCLUSIVE ЖЕНСКИ ЛЕТНИ ЧУВСТВА

Reality-Filter-with-Ivaila3-repect

Фейсбук статусите вече са вид литературен жанр. Четат се лесно, четат се между другото. Но се пишат с усилие. От личен опит казвам. Трудно е с думи да нарисуваш човешката душевност, женската душевност, защото често пред нея и най-добрите оратори остават безмълвни. Четете между редове. Там е истината. Поне моята.

img_1394

Водата във очите ми е много. И корабите също. Изгони ги. Заведи ме някъде на сухо. И на топло. Изсуши ги. Мога да остана там с години. Там, където пясъкът е ситен. Царевицата е едра. Слънцето е щедро. Там, където бирата е новото мартини. Сянката е само от смокини. Мога да остана със години. Там, където ще се давя без спасение. В твоите очи. А не във моите. Там и думите не искат пояснение. Залезите са душевно възкресение. Там ще се топим в леда на виното. И ледовете между нас ще се топят. Косите ми от вятъра ще се плетат. И цигарите без огън ще кадят. Ти ще си мъжа от романа на Буковски. Аз жената на мечтите ти. Ще броя на пръстите си дните ти. Защото влюбването в мен е смърт. И тонът на гласа ми стана твърд. Ще живееш само ако лятото не свърши. Ще измислиш нещо. Август няма да те скърши.

Love-Girl-Boy-Couple-Beach-Romantic-Sunset-6

 

Пръстите на краката ми да са отупани в пясък като тиквички преди паниране в тигана. Връхчетата на косата ми да бъдат цъфнали, а перфектната прическа да бъде просто шапка. Наръфана от молците през дългата ваканция, която лятото си взема през зимата. Дамските ми чанти да страдат потулени в някой шкаф. Защото днес не нося нищо. Нито парфюм, нито червило. Мириша, както мирише морето. А по лицето ми има толкова дупчици, пъпчици, точици, колкото песъчинки виждаш с очите си. Не се наемай да броиш. Ще изгубиш много време. Да чувам отнякъде тих джаз. И лекичко с брадичка да тактувам. Да пием лед с много вино. Вълните да се разбиват на сантиметри от мен. А в мен за пръв път нищо да не се разбива. Да гледам залеза. Да гледам теб. Ти да гледаш мен. Заедно да гледаме. В една посока. Залеза. И да си мълчим на всички теми. За времето утре, развалената печка и есенните хризантеми.

1

Не искам да ме водиш надалеч. Не ни е нужна никаква кола. Пари не са ни нужни за билет. …му майката, че имам страх от самолет. За първи път ще тръгна без багаж. Без лични документи. Без аптечка. И без типично женски план. И без типично женска пречка. Достатъчно е да ме хванеш за ръка. Като слепец. Като дете във тъмно. И да ме водиш. Не ща да знам защо, кога, къде. Като дете. Ще вярвам. Ще ме ръководиш. Не искам да ме водиш надалеч. А там, където не боли. Където не важи: “Опасно е, вземи си меч”. И няма кой да сготвя на гювеч. С онази моя груба реч. Преди харесвах да се състезавам. Готова съм да губя. Не съжалявам. Нали със тебе заминавам.

Follow-Me-sunset-807x602

Ако имаш нужда да галиш чужди коси, за да осъзнаеш моята колко е мека. Ако имаш нужда да сваляш чужди рокли, за да видиш онази, червената, колко ми отива. Ако имаш нужда да гледаш други очи на четири, за да видиш, че две все още те чакат. Ако имаш нужда да чуваш друг глас рано сутрин и преди заспиване, за да си спомниш моя как звучеше. Не го прави. Няма нужда. В любовта не е като в тоалетната. И малките нужди са големи. Тъкмо малките ти нужди ме правят страшно ненужна.

Knight-Kneeling-with-Sword-for-Prayer1_1

Когато тя си тръгне. Ще започнеш да пресмяташ. Като просяк стотинки. Като Свети Петър грехове. Като пенсионер живота. Като затворник години. Като ученик джобни. Сметките ти ще излязат криви. Крал си. Не си крадец на праскови. На вишни. На ябълки. Крал си време. Нейното. Вяра. Нощи. Дни. Денонощия. Нейните. Нечестно. Ако само беше минал по честния път. Мъжете забравихте как се води битка за жена. Оръжия са нужни, когато я печелиш. Не когато тя си тръгва.

Ивайла Тодорова
за Filter Digest

[template id=”5715″]

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Добрите лоши в страшния филм

Next post

ЕДНО РАЙСКО КЪТЧЕ НАРЕЧЕНО ЛА МАДАЛЕНА

Ясен Кунчев

Професия: Икономист и мениджър
Хобита: Технически водолаз, блогър и фотограф

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.