FILTERKarussellПодводен свят

5 невероятно романтични места за гмуркане

Matemwe-romantic-beach-dinner-web
Наближава празникът Св. Валентин, затова ви предлагаме 5 дестинации, които ще ви осигурят едно несравнимо гмуркане и невероятно романтично бягство.

Използваме различни думи, с които да опишем гмуркането: пристрастяващо, предизвикателно, освобождаващо, спокойно, ведро, вълнуващо… а тези, които се гмуркат с партньора си могат да потвърдят, че гмуркането може да бъде и невероятно романтично. Двойката, която се гмурка заедно, остава заедно, както се казва и разбира се, има много малко неща, които са по-удовлетворяващи от приключенията на споделено гмуркане с любимия. Може би това е тръпката от споделено откритие или взаимната подкрепа, която партньорът (бъдито) изисква. Това може би е така, защото някои от най-добрите места за гмуркане в света са в тропическите идилии, които са идеални за романтика. С настъпването на празника на любовта, разгледайте тези пет романтични дестинации, които ще ви осигурят несравнимо гмуркане и едно наистина романтично бягство.

Малдиви

Scuba-Diving-Komandoo-Maldives
Снимки на страхотните Малдивски острови и атоли често красят кориците на брошурите за меден месец и то неслучайно. Малдивският архипелаг, чието име се превежда като „царството на хилядите острови“, отвсякъде крещи романтика. Белите пясъчни плажове, покрити с палми осигуряват възможност за уединение и спокойствие, докато тези, които искат да се поглезят, могат да го направят във всеки един от луксозните курорти. Гмуркането по тези места е грандиозно, включващо множество коралови градини и изобилие от морски живот, привлечен от богатите на хранителни вещества малдивски води. Тези преживявания се случват веднъж в живота – от това да плувате заедно със страхотни скатове до гледането на залеза над Индийския океан в цялата му прелест.

Индонезия
slideshow-16

Индонезия е сбъдната мечта за приключенските двойки – страна, която комбинира страхотни пейзажи, редки животни и очарователна култура, които ще направят всеки ваш ден необикновен. Състояща се от 17 000 острова, тази дестинация е абсолютно подходяща за ексурзия на лодка и гмуркане, а какво по-романтично от седмица, прекарана в морето в откриване на страхотни места за гмуркане. От несравним макро дайвинг в протока Лембе и Сулавеси до големите творения на Национален парк Комодо и Раджа Ампат, Индонезия е дестинация за гмуркане, където наистина има за всекиго по нещо. Нейните красиви плажове и кътчета с недокосната дивата природа са идеални за романтика, а легендарните спа курорти на Бали предлагат възможности за почивка, за да се отпуснете с любимия човек на връщане от вашето пътуване.

Фиджи

A large Lemon Shark gulps down a large tuna head in front of a crowd of divers.

A large Lemon Shark gulps down a large tuna head in front of a crowd of divers.

Като се има предвид, че един от любимите лозунги за Фиджи е “600 предложения за брак, 600 да-та”, абсолютно може да се каже, че това е страна, която се наслаждава на заслужената си романтична репутация. Със своето отдалечено местоположение и множеството плажове, излезли като от пощенска картичка, Фиджи е перфектното място за двойки, търсещи уединение. Нация от острови, гмуркането там е колкото разнообразно, толкова впечатляващо, както и трябва да се очаква от една страна, която се гордее с 4000 квадратни мили коралов риф. Богатство от незабравими изживявания очакват двойките, посещаващи Фиджи, включително проучване на четвъртия по големина бариерен риф в света край Кадаву, в който могат да се видят акули и скатове, спускайки се на “дрифт” дайв или прочутия “Бека Шарк Дайв” и невероятните меки корали на Тавеуни.

Бора Бора
aqua-blue-lagoon-luxury-water-villas-at-bora-bora-tropical-isl-tahiti-desktop-background-597733

Сигурно има само няколко по-романтични неща от това да се събудиш в някое от емблематичните бунгала на Бора Бора, заобиколен от изумрудените води на Южния пасифик. Малкият рай във Френска Полинезия предлага на двойките шанс да избягат от “матрицата” и да се фокусират само върху тях самите и невероятната красота на природата там. Лазурните води на Бора Бора са даже още по-впечатляващи, погледнати под повърхността. Това е чудесна дестинация за тези двойки, които споделят любовта към големите животни – от гигантските манти, които могат да се видят в лагуната, през различните видове акули, които обитават местата за гмуркане до гърбатия кит, чиято миграция преминава през Бора Бора между юли и ноември.

 

Филипини

10830658_10203827402668908_3641069713650843718_o

Като едно от местата на прочутия Коралов триъгълник, Филипините са чудесно място за двойките водолази и гарантират незабравими спомени за цял живот. От акулите край Малапаска до потъналите кораби от Втората световна край залива Корон на Палаван и невероятния Апо Рийф. Романтиката съпътства навсякъде живота във Филипините – да гледаш изгрева от някое плажно парти на Борокай или пък залеза над Шоколадовите хълмове на Бохол. Каквито и интереси да имате, ще ги намерите там – близо 7000 острова на този архипелаг и каквато и дефиниция за романтика да употребите, Филипините ще се вместят в нея.

 

Filter Digest
по материали от Scuba Diver Life
превод и редакция Ирина Иванова
[template id=”5751″]

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Легендарни места за гмуркане: Тиранският пролив, Червено море

Next post

Леденото момиче (Glacier Girl)-петдесет години под леда

Ирина Иванова

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.