10 марки водолазни часовници, за които може би не сте чували

За някой, който не се интересува много от водолазни часовници, повечето от тях ще изглеждат еднакво. Но ако ги колекционирате, винаги ще търсите нещо ново. И ще имате опции, като да потърсите нещо винтидж, или пък класически от известните марки,  пък може да се възползвате от някои стартъп-и, отново лансирани или бутикови марки. За тези които се интересуват от третата възможност, ще представим няколо часовника от много малко познати брандове (по азбучен ред), които смятаме, че си струва да се разгледат, покривайки широк спектър от цени и функции.

 

1. Aegir Instruments

Aegir Instruments watch
Aegir Instruments

През 2007, австралийския водолаз Todd Caldwell се оптива да представи неговата визия за дайв часовник. Резултатът е 42 мм корпус, водонепромокемост до 701 метра, и възможност за поръчка с въртяш се(CD-2) или неподвижен (CD-1) базел. Часовникът е задвижван от механизъм A10 на Soprod (part of the Festina Group). Цените започват от $1,600.

2. Aquadive

Aquadive Bathyscaphe 300
Aquadive Bathyscaphe 300

Легендарната марка за часовници се завръща от миналото през 2011, използвайки същия корпус, като на легендарния “Bathyscaphe” модел от 1970-те години, но без функция за дълбокомер. Налични са 42 и47 мм модели, всеки до 3,000 метра водонепромокемост, с различни функции и движения, дори има и известно количество чисто нови часовници от старите произведени модели. Цените започват от $990.

3. Germano & Walter

Germano Walter T-500
Germano Walter T-500

През последните 10 години Pietro Germano и Alexander Walter предлагат винтидж вдъхновени часовници в малко бройки в Германия. Последният модел T~500 е наличен с движение ETA 2892 или NOS 2472, базелът може да бъде заключен с втора корона на 4 часа. Цените зопчват от 3,700 euro.

4. H2O/Helberg

Helberg CH1 SS1
Helberg CH1 SS1

Тези две германски марки (представени през 2011 и 2013) от Clemens Helberg предлагат безкрайни възможности за персонализация, като Orca моделът предлага дори подмяна на капака след конфигурацията. Цените започват от 500 евро като максималната дълбочина е на внушителните 6,000 метра!

5. Pita

Pita Oceana DLC
Pita Oceana DLC

През 2005 един от членовете на AHCI (Académie Horlogère des Créateurs Indépendants) асоциация на независимите часовникари представи доста необичаен водолазен часовник задвижван от механизъм на ЕТА. Този 5 хилядник (водоустойчив до 5,000 метра дълбочина) Oceana  без корона, чийто заден капак служи за навиване и сверяване. Цените започват от 4,575 евро.

6. Suissemecanica

Suisse Mecanica SM8 Dive Watch
Suissemecanica SM8

През 2011 тази съвсем нова швейцарск амарка започва с колекцията SM8. Всички тези водолазни часовници са водоустойчиви до 200 метра и имат вътрешен базел и може да се оперира с него след като слайдера се придвижи нагоре или надолу. Движението, хронографа, GMT и моделите с три стрелки са от Concepto. А цените започват от 11,900 евро.

7. Squale

Squale 500
Squale 500

През 2010, легендарната италианска марка водлазни часовници се завръща към предишната си слава и предлага не само традиционни модели (базирани на движенията ЕТА), но бавно увеличавайки своята колекция от по-сложни версии и специални функции. Цените започват от 600 евро.

8. Tempus Computare

Tempus Computare Shark Watcher
Tempus Computare Shark Watcher

Лансирана през 2010 година, тази швейцарска марка комбинира като цяло необичайния 47 мм корпус с хронограф със силен ангажимент към опазването на океаните, както и нови места на които поставя луминисцент. Резултатът е часовник направен за организацията Sea Shepherd. И двата модела Shark Watcher и Sea Shepherd са базирани на движението Valjoux 7750 на ETA. Цените започват от около 7,000 евро

9. UTS München

UTS 4000M Professional Diver
UTS 4000M Professional Diver

От 1999, тази германска компания предлага някои страхотни модели с фирмения lug design. Някои модели са с заключващи се базели и водоустойчивост до 4,000 метра. Цените започват от 2,500 евро. Повече информация за бранда и основателя на фирмата може да прочетете тук.

10. Vintage VDB

Vintage VDB Series watch

Както подсказва името, този бранд също е от Германия, специализиран във “винтидж” дайв часовници задвижвани от “винтидж” механизми. Наскоро, екипът зад VDB започва да предлага годишни версии, които да посрещнат нарастващият интерес и производство на 80 часовника за серия. Цените започват от 1,190 евро.

Filer Digest
по материали от watchtime.com

Filter Digest препоръчва

 

CC BY-NC 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

Leave a Reply

Your email address will not be published.