FILTERKarussellПодводен святТехно

Ще замени ли новият вид бутилка обикновените компенсатори на плаваемост?


Скоро в класическите интернет спорове жилетка или крило ще се добави нова тема, бутилката с компенсатор. Компанията Авело, разработва нов хибрид, бутилка с компенсатор на плаваемостта, от компанията твърдят че той скоро ще измести обикновеното BCD от списъка с екипировка за любителско гмуркане. Новата конфигурация не само контролира плаваемостта, но и вместява по-голямо количество въздух, при по-малко общо тегло.

Новият «Hydrotank» има вътрешна камера за въздух и на повърхността има положителна плаваемост. За да се гмурне, водолазът запълва с вода пространството между балона с въздух и външната обвивка на хидробалона, с помоща на помпа захранвана от батерия. В резултат цялата конструкция получава отрицателна плаваемост. Регулирането на плаваемостта става посредством продухващ клапан, изтласкващ водата от цилиндъра. Конструкцията действа на принципа на подводниците, където преди потапяне се запълват с вода  баластните цистерни, а при изплуване водата се изтласква навън от въздух под налягане и подводницата получава положителна плаваемост.

Коментирайки изобретението си, създателят на Хидробалона Авиад Кахана казва „ Повече няма да имате нужда от тежести… Просто ще ги взимате от морето„.

Очаква се новият компенсатор да се появи на пазара през 2023 година. Повече за новата конфигурация можете да прочетете в официалната страница на Avelo

FilterDigest по материали от Tetis.ru

 

 

 

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Да направиш от строшен Ситроен мотоциклет и да избягаш от пустинята

Next post

Филмът "Тринайсет живота" излиза на екран на 29 юли

Борис Григоров