KarussellРиалити Filter с Ивайла

Чалгата поскъпна, сеирът вече е с пари

Reality-Filter-with-Ivaila3-repect

Сеирът беше почти без пари. Плащаше се само алкохолът. Сега обаче за да слушаш плейбек и да гледаш порно, освен 30 лева, ти трябва и костюм

Чалгата, която от мнозина е определяна като най-евтината музика, поскъпна. За да гледаш връчването на наградите в гилдията ти трябват 30 лева, а да гледаш 94-годишната Стоянка Мутафова – 8. „Госпожа стихийно бедствие“ струва една трета от цената на „Силиконовата долина“. Вече и чалгата не е по джоба на всеки. Имаше обяснение защо е предпочитана дълги години. Сеирът беше почти без пари. Плащаше се само алкохолът. Сега обаче за да слушаш плейбек и да гледаш порно, освен 30 лева, ти трябва и костюм. Според организаторите, дрескодът би трябвало да придаде тежест на едно лековато събитие, което отдавна няма значение нито за шефовете, нито за феновете, нито за певиците. Аз харесвам чалгата с носталгия. Беше окей, когато се пееха простотии, снимаха се простотии и никой нямаше претенции, че създава изкуство. Създаваха се саундтраците на селските вечеринки. Сега се пеят извращения, снимат се извращения и всички претендират, че това са продукти на световно ниво, които обаче не напускат пределите на дискотеките в Студентски град. Колкото и да ги пудриш тез червени домати, по-вкусни няма да станат. И да облечеш Радка Пиратка в Александър Маккуин, пак всички ще мислят за цепнатите й гащи. И на Сандокан да му сложиш папионка, пак ще вади от задния си джоб двата ножа. Дет се вика, дет се пее и в една песен на Ивана, дет е ветеранка в същия жанр, насила хубост не става. Благодарят ти, д-р Енчев.
12769471_1135556246485212_749991547_n
Та като се върна на Стоянка Мутафова, която е вече половин век на сцената, се сещам как, горката, пуска парното на единичка, за да спести. Понеже колкото й да е велика, билетът за представлението й е 8 лева. Има и по-скъпи, но публиката й иска тези от 8 лева. Повече не им се дава. Та докато Стояна студува, Ники Михайлов, завалията, има климатици за 13 бона. Той никога няма да даде 8 лева, за да гледа Мутафова, но със сигурност ще пръсне стотици, за да гледа парада на „Пайнер“ след връчването на статуетките. Аз няма да дам пукнат лев, докато десетките музеи у нас все още работят с вход свободен, а цената да гледаш жива легенда е колкото малко немарково българско уиски в пропаднала дискотека. Питате се откъде знам – посещавала съм и музеи, и долнопробни дискотеки. Съдете ме справедливо!

Ивайла Тодорова
за Filter Digest
[template id=”5715″]

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Книги, превърнати в невероятни скулптури

Next post

Венеция с FUJI X-PRO2 - част 2: Карнавалът

Борис Григоров

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.