KarussellРиалити Filter с Ивайла

Учи медицина, работи като раздавач на флаери.

Reality-Filter-with-Ivaila3-repect

Всеки божи ден пазарувам от един и същ хипермаркет, който, подчертавам, е част от българска верига. Напълно наясно съм, че давам с по 20 стотинки отгоре за всеки един артикул, но го правя съвсем умишлено, защото не искам да консумирам остатъците от огромните немски и полски халета, които се зареждат в България и българинът купува, щото са на акция и той има карта за намаления и бонус точки, с които веднъж в годината взима маса за гладене или проскубан пластмасов моп. Отклоних се от темата. Пред въпросния български хипермаркет всеки ден висят поне по 4-5 студенти, държащи пачка хартийки, които рекламират чалга звездите, които ще гостуват в непосредствено разположените до магазина дискотеки.
promocii-marakesh2Канят във фитнеса отсреща, книжарница, предлагаща курсови работи и пищови за изпити на тънкаж цени, шоута в травеститски барове, офертират с промоции за маникюр и педикюр и други подобни. На гланцираните листчета са изобразени лъскави певачки, бутилки с немарков алкохол, който купуват на складова цена от 9 лева, а продават за 99 и други съблазнителни оферти, които се предполага, че ще приканят младия човек да остави джобните, дадени от мама и тате за филии и салам, в техния долнопробен клуб. Всъщност искам да акцентирам на тъжните лица на раздавачите на флаери, с които никога не искам да пълня ръцете си, но взимам, защото знам, че не могат да ги хвърлят в коша, където и без друго се озовават, понеже работодателите им няма да им платят изстраданите 10 лева. Раздавачите са все младежи, учещи право, медицина, икономика, но неработещи в кантори, болници и счетоводни къщи, а висящи на пътя като изтърсаци в дъжд и пек, оценявайки достойнството и качествата си на 10 лева. Но и държавата не ги оценява на повече. А хартията, която с фалшиви усмивки и приповдигнат тон се опитват да напъхат в ръцете ти, докато се правиш на приятно разсеян, се мотае из краката на хората с дни и отваря работа на онези от „Чистотата“, които всичката са я втасали, че до флаерите ще допрат. Има няколко безумни неща в това. Първото е, че човекът, който е измислил „уникалната рекламна стратегия“ да привлича клиенти с купища хвърчащи листове, е абсолютен кретен. Второто е, че замърсяваме с чалга и пиячка менте и без друго мръсните ни улици. Третото е, че ни дреме на шапката за екологията, въпреки, че онзи ден прочетох, че дори и труповете вече не могат да се разграждат, понеже животът, храната и земята ни са толкова мръсни. По-страшното обаче предстои.
618x412
Идват избори. Пак ще облепят България. Месец ще живеем в комикс. Цял живот в трагикомедия. След деня за размисъл и престоя в тайната кабинка, тоновете хартия става безполезна, също като тях самите. Политиците. Да, ще рисуват пишки в устите ви, ще храчат по лицата ви, ще си бършат подметките във вас. Нищо, че е само на хартия. Що не посадите по едно дърво на мястото на всеки калпав билборд? Предлагате се нелепо. Воните на развалено. Българската политика е вкиснат тюрлюгювеч. Нямам апетит. И червеите няма да ви опитат. А вие на нас се предлагате…

Ивайла Тодорова за FilterDigest

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Секс туризъм за домошари

Next post

Сватбените фотографии на DAVINA + DANIEL

Борис Григоров

1 Comment

  1. 01/07/2015 at 17:15

    За съжаление това е реалността и тази реклама действа. Клубовете тук, в Студентски град са пълни и чалгата е на MAX! Но проблемът в случая е, че Търсенето определя предлагането, а не обратното. Тези листовки нямаше да ги има и менте политиците нямаше да ги има ако го нямаше същото това Търсене!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.