FILTERKarussellРиалити Filter с Ивайла

Сезонът на тиквениците

Поне в дните за п(р)ост и молитва се надявах да се концентрираме над духовното, но уви. На хоризонта се появи поредното жадно за трохи от слава бостанско плашило, преливащо от силикон, което ми напомни, че за българина е важно съдържанието на балкона, а не на втория етаж, сиреч мозъчното. Ако се чудите за елегантното присъствие на буквата „р“ в скобите, четете, ще ви стане ясно.

00080136

Спомням си, че някой някога беше излъгал цялото човечество, че краят на света ще настъпи на 21 декември 2012г. Две години и кусур по-късно пиша този текст. Значи, още ни има. Лошото, че истинският край ще бъде на 9 април, само на един петък разстояние. Тогава в ефира на „Нова“ ще се завърти поредното риалити, със специалното участие на Мис Джуки, която и да беше тя. Идеята на новото предаване е да праща силиконки да копат доматите на къра и да внася селянки в големия град, сбъдвайки мечтата им да бъдат звИзди. Всъщност замисъла не е никак лош, но проблемът ни е, че ние за замисъла никога не мислим. Кому е нужно разни „пепеляшки“ да се мъчат да доят крави в национален ефир, като те безпроблемно от години доят състоятелни и значително по-възрастни от тях господа ? Кому е нужно да разбивате илюзиите за щастие на бедните селски момичета, които имат невероятната привилегия да ядат домашна лютеница и да ги карате да заобичат хайвера ? Тези последните не били виждали солариум, не били посещавали маникюрист или коафьор. Да, баба ми само при стилист Капанов е ходела. Въобще, това е кощунство ! Нали се борим срещу опростачването на нацията, а сега ще рекламираме живота на Мис Джуки, чието най-трудно действие, което IQ-то й позволява да извърши сама, е да си завърже обувките. Само, че тази ти продуцентска приумица е успяла да привлече стотици момичета на кастингите си, които жадуват за охолен и лъскав живот. Което ни показва колко сме п(р)ости и как ни остава само да се молим силиконът да спре да бъде единица мяра за успеваемост.

files

Когато чуя кубици, още си мисля за лелката с очилата, която идваше вкъщи да зяпа числата от водомера и да ги записва на един опърпан халваджийски тефтер. А „пепеляшките“ конвертират кубиците в силикон, сякаш цял живот са учили висша математика. Не е опасно селото да дойде в града. Нито пък градът да отиде на село. Страшното идва, когато силиконовите цици станат национална кауза, за която се борят няколко поколения. Тиквите са на полето, а тиквениците в родната телевизия.

 

 

 

Ивайла Тодорова
за Filter Digest

Прочетохте ли “Риалити яйца по панагюрски”?
Reality-Filter-with-Ivaila3

 

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Шърли Валънтайн – мечта, която правим истина

Next post

"Пролетен сняг" - Мишима Юкио

Борис Григоров

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.