Рокерското яке – класиката се завръща пак на мода

Published on: 09/12/2015

Filled Under: Karussell, Мода

Views: 4260

Tags: , , , ,

1280
От Марлон Брандо до корицата на Воуг, всъщност защо трябва да се завръща нещо, което никога не си е тръгвало? Но когато моделът Дждиджи Хадид позира за януарския Воуг с рокерско яке… тогава май ще видим много народ да се перчи с кожената гъзария. Джиджи, която за момента е най-вървежната манекенка и движи със Зейн Малик бивш член на One Direction, изпъква на корицата и подсказва новата мода за сезона.
Докато Марлон Брандо и Стив Маккуин представиха тази дрешка на звездите през 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век, тя отчасти загуби част от блясъка си лутайки се през “бомбър” якетата, тези с 3/4 ръкави от изкуствена кожа или дълги до земята.
1451
Сега балгодарение на влиянието на няколко ключови дизйнери, високоплатени модели и дори тази корица на Воуг, рокерското яке отново се завръща. За това свидетелстват увеличениете продажби на много квалитетни магазини, както и многото хора които го носят по улиците на големите градове. Завръщането в светлините на прожекторите е може би продиктувано от Хеди Слимейн, който от 2012 е главен дизайнер на колекциите на Сен Лоран и налага Рокендрол стил, както и визията на Ню Йоркския даунтаун от 80-те години. Ако Брандо и Маккуин бяха носителите на тази мода, то сега якето, сивата тишъртка, впитите деним джинси и рокерските ботуши са част от небрежния стил на много модели, когато не са на работа.
Разбира се няма да минем и без Фил О, който е уловил уличната мода на Ню Йорк, и по-специално на бесмъртните рокерски якета. Имате ли в гардероба? Ако не, не се замисляйте много и тичайте в бизкия МОЛ. Междувременно хвърлете един поглед на тези снимки, дали вашето яке не изглежда така?


Filter Digest
По материали от TheGuardian

Filter Digest препоръчва

 

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.