KarussellМода

Рокерското яке – класиката се завръща пак на мода

1280
От Марлон Брандо до корицата на Воуг, всъщност защо трябва да се завръща нещо, което никога не си е тръгвало? Но когато моделът Дждиджи Хадид позира за януарския Воуг с рокерско яке… тогава май ще видим много народ да се перчи с кожената гъзария. Джиджи, която за момента е най-вървежната манекенка и движи със Зейн Малик бивш член на One Direction, изпъква на корицата и подсказва новата мода за сезона.
Докато Марлон Брандо и Стив Маккуин представиха тази дрешка на звездите през 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век, тя отчасти загуби част от блясъка си лутайки се през “бомбър” якетата, тези с 3/4 ръкави от изкуствена кожа или дълги до земята.
1451
Сега балгодарение на влиянието на няколко ключови дизйнери, високоплатени модели и дори тази корица на Воуг, рокерското яке отново се завръща. За това свидетелстват увеличениете продажби на много квалитетни магазини, както и многото хора които го носят по улиците на големите градове. Завръщането в светлините на прожекторите е може би продиктувано от Хеди Слимейн, който от 2012 е главен дизайнер на колекциите на Сен Лоран и налага Рокендрол стил, както и визията на Ню Йоркския даунтаун от 80-те години. Ако Брандо и Маккуин бяха носителите на тази мода, то сега якето, сивата тишъртка, впитите деним джинси и рокерските ботуши са част от небрежния стил на много модели, когато не са на работа.
Разбира се няма да минем и без Фил О, който е уловил уличната мода на Ню Йорк, и по-специално на бесмъртните рокерски якета. Имате ли в гардероба? Ако не, не се замисляйте много и тичайте в бизкия МОЛ. Междувременно хвърлете един поглед на тези снимки, дали вашето яке не изглежда така?


Filter Digest
По материали от TheGuardian
[template id=”5960″]

 

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Стивън Мейзъл - модният провокатор

Next post

От котюр или творческа безвкусица? Трябва ли ни "вишо" за висшата мода

Ясен Кунчев

Професия: Икономист и мениджър
Хобита: Технически водолаз, блогър и фотограф

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.