Музика

На 71-годишна възраст почина вокалистът на Hot Chocolate


ebt2

Вокалистът на групата Hot Chocolate Ерол Браун почина на 71-годишна възраст в дома си на Бахамите. Мениджърът му, Фил Дейл, каза пред медиите, че изпълнителят е страдал от рак на черния дроб и това е причината за смъртта му.

Групата на Браун Hot Chocolate беше на върха си в края на 70-те и началото на 80-те като изключително необикновена банда. Златните им хитове излизат през последните  30 години: „Животът е любов“ (Love Is Life) достига шеста позиция през 1970,  а през 1997 ремиксът на You Sexy Thing достига отново до заветното шесто място  в  класацията на Билборд. 

„Винаги имаше музика около Браун. Аз съм с него от самото начало, когато му дойде идея за песен- просто я написва“ казва мениджърът му.

Браун е роден в Ямайка, но се мести в Англия на 12-годишна възраст. Hot Chocolate за пръв път се изявяват на концерт на Бийтълс ,след като Джон Ленън чува реге версията им на Give Peace a Chance и веднага я харесва. Тогава Браун е на 21 години.

От тогава до 1984 хитовата група всяка година има по едно парче в Топ 20. Въпреки обичаните им песни като You Sexy Thing или Every 1’s a Winne, групата има един-единствен хит на първа позиция. Това е So You Win Again, а годината- 1977. 

През 1997 You Sexy Thing е част от саундтрака на хитовия филм The Full Monty. Всъщност това е и единствената им песен в топ 10 и през трите десетилетия на 70, 80 и 90-те години на миналия век.

През 80-те години Браун се изявява и като ревнив защитник на партията на Торите във Великобритания.

През 1986 Hot Chocolate се разделят и соло кариерата на Браун започва, въпреки че никога не достига такива висоти като групата. Въпреки това той има огромен принос към музиката и поради това е отличен с MBEнаграда през 2003, както и наградата на Ivor Novello за принос към музиката през 2004.

https://www.youtube.com/watch?v=CZ1D7CIRF2M

FilterDigest

 

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Табелата „Какао бийч“ – паметник на българската действителност

Next post

Очаквайте Габриела в новата фотосесия на FilterDigest

Борис Григоров

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.