За супата на наркомана, глада на премиера и езика на миската

Reality-Filter-with-Ivaila3-repect

Мисля си за бащата наркоман, който свари собственото си дете на супа, изхвърли го в кенефа и пусна водата, за да потъне измежду тоновете фекалии. Защото такива са са разбиранията на някои родители. Бих ги нарекла животни, но дори животните не са толкова жестоки към своите, камо ли към челядта си. Мисля си и за драгия ни премиер и докосващата му изповед как е гладувал чак до 30-годишен и как от един обикновен гаврош сирак се превърнал в лице на държавата.

abbec2ed35af6b737953157a08bed33a_XL

И като се замисля най-големият ни проблем е, че ни управляват точно ненаяли се. Ама това е друга тема. Така де, измежду тях се прокрадна съществото на една несъществена миска. Медиите клъвнаха на стръвта й като сомове и нейните клишета, именувани и представени като „отворено писмо“, заляха уеб пространството. Дамата Анна Иванова отдавна не живеела в България и съжалявала, че се върнала тук, за да си тръгне отново. Пожелавала ни успех и си биела камшика в чужбина, където била третирана като личност. А тук обществени двигатели били мутрите и техните държанки.
b34fa8a54a31.ulkfb34fa8a54a31
Добре, че се появи тази, че да ни каже как стоят нещата. Ние очи нямаме. И глави също. Винаги съм мислила, че миските трябва да са красиви. Красиви и толкова. Никой не изисква от тях да проявяват кой знае какви умствени качества или да дават оценка на социалните фактори. Изгубих цели 5 ценни минути, за да прочета баналност след баналност, представени от уж сериозни сайтове като проницателно и преобръщащо живота четивото. И най ме хвана яд, че въпросният пост беше споделен стотици хиляди пъти. Срам ме е обаче да кажа от какви хора. Точно описаните в плиткоумната статия. Получи се добре познатата ни ситуация : присмял се хърбел на щърбел. Говорих нещо за споделянията. А, да! „Неразумни юроде“ шерва миската и нейните опити за размисли, а не се впечатлява от разработките на нобелистите. Не се впечатлява от лириката на поетите. Освен, ако не е под формата на чалга песен. Не го касаят картините на колосите в изобразителното изкуство. Харесва му да чете дневниците на разни миски, принцеси, курви и други екземпляри от българската фауна. Всички са гладни за сеир. Щом на управляващите стомасите им стържат, щом миските езиците ги сърбят да бълват идиотизми, какво остава за нас простолюдието. Да плащаме, за да гледаме цирка, че и да ни казват кога да ръкопляскаме.

Ивайла Тодорова
за FilterDigest

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.