Размисли

Биг Брадър – пътеводител за отблъскване на зрителя

11201863_952973451426887_16025790393115242_n
Традиционно всяка есен от екрана се изливат безумни риалита, определяни като уникални и гениални. Традиционно и тази година ни пробутват поредната порция „Биг Брадър“, който отново по традиция е „по-велик“ от предходния. Определянето на настоящия сезон като „100% натурален“ обаче е толкова вярно, колкото естествени са гърдите на почти цялата гвардия от фолк певици и плеймейтки. Не и след като единственото натурално са кокошките в двора. Или може би е чиста случайност, че дразнещо-оптимистичната Катя всъщност е участвала в „Сделка или не“? Също толкова случайно сигурно е и участието на Аделина, която водеше предаване с Ники Кънчев и се познава с продуцентите на риалити формата, както и това на обезобразилата се Никита-Милена Джоунс, гадже на бившия брадър Боби. Вероятно и самите продуценти не са знаели, че почти половината от участниците се познават много преди да прекрачат прага на Къщата. Още с визитките си “брадърите” дават да се разбере, че са всичко друго, но не и натурални и истински.
11898910_1035372299820186_1889485246265436996_n
Представяйки се за силни характери, всеки заявява, че ще бъде лидера в Къщата и всички ще му се подчиняват. Единствено нежният Кристиян, с дразнещ фалцет,успя да накара иначе големите мъжкари буквално да му търкат обувките и да му правят закуска. Не че и той е света вода ненапита. Любовната история с Валери Божинов се оказа пошъл ПР, по-долен и от лъжливите „новини” за смъртта на някоя звезда. Възможно е и Кристиян да е сънувал как Валери е „треперел в ръцете му” и да е взел съня си за реалност. Вероятно. Едно е сигурно – ако участниците бъдат подложени на детектор на лъжата, половината от историите ще се окажат плод на нечия развихрена фантазия. Нищо чудно делото на Валери срещу Нова телевизия да не е единственото за този риалити сезон.
10565256_1453139341637763_834432486632303779_n
Иначе диктатурата на Кристиян, който бе назначн за “Биг Бос” и остави съквартирантите без цигари и дрехи, беше по-изгодна за съквартирантите отколкото анархията, която се опитват да създадат. Копирайки 25-годишния ни преход, в Къщата настана истинска свободия с елементи стил Жоро Илиев и компания. Докато в началото се създаваше впечатление, че в главите им има нещо повече от желание за власт и победа, то сега с включването на канала, надежда всяка оставете. Парадоксално, грозно и за мнозина унизително, е участниците в настоящия сезон да бъдат категоризирани като представители на младите и успели българи. Предполагам даже е обидно, амбициозните и проспериращи  да бъдат сравнявани с „мъдри“ силиконки, многострадална стрийптизьорка или меркантилна топлес моделка. Силно се надявам арогантна мутра, фитнес инструктор, който не знае кога е избухнало Априлското въстание, и няколко маргинални мъжленца да не представляват масата от мъжката половина от нас. Убедена съм, че и хомосексуалната общност не е съгласна да бъде представявлана от превзет и силно компклесиран гей, изтъкан от злоба и желание за слава. Обитателите на Къщата показват повече татуировки, отколкото умствен капацитет и покритие на иначе високото им самочувствие. Пред целия този лошо изигран цирк, дори иначе силно лансираната Николета взе да става симпатична. С всеки изминал ден “брадърите” показват, че са пълна противоположност на това, за което се представят и продължават традицията на това „велико“ шоу да отблъсква все повече с всеки изминал сезон. Така че, ако се чувствате подготвени да гледате клекалните терзания и „мачовски” изблици, добре дошли, драги зрители!

 

Ивет Савова за
FilterDigest

CC BY 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Previous post

Аз, светът и книгите, които живеят под възглавницата ми

Next post

Какво си мислят делфините, докато махат за сбогом

Ясен Кунчев

Професия: Икономист и мениджър
Хобита: Технически водолаз, блогър и фотограф

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.